Tragedie în vacanță! Nouă persoane au murit după ce au consumat carne, în timpul mesei. Alți zeci de turiști au ajuns la spital
Tragedie fără margini în Zanzibar. Un grup de turiști au ajuns la spital, în timp ce nouă persoane au murit, după ce au consumat carne de broască țestoasă. Cu toate că este o delicatesă în acea zonă, riscul de intoxicație alimentară este foarte mare.
- Tragedie în vacanță!
- Nouă persoane au murit după ce au consumat carne, în timpul mesei
- Alți zeci de turiști au ajuns la spital
Tragedie în vacanță pentru zeci de turiști. După ce au consumat carne de broască țestoasă, 78 de persoane au ajuns la spital, iar 9 dintre ei au decedat, în urma intoxicației. Totul s-a întâmplat pe plaja Pemba, din Zanzibar.
Nouă persoane au murit în urma intoxicației alimentare
Cu toate că Zanzibar este un loc de poveste, unde milioane de oameni ajung anual, nu este și lipsit de pericole. O masă, aparent banală, a făcut zeci de turiști să ajungă în spital pentru îngrijiri medicale și alte nouă persoane să-și piardă viața din cauza unei intoxicații alimentare.
Carnea de broască țestoasă este o delicatesă, astfel că mulți turiști aleg să o consume când merg în vacanță. Nu este lipsită de pericole De-a lungul timpului, a provocat mai multe decese, din cauza chelonitoxismului, un anumit tip de intoxicație alimentară.
Opt copii și un adult și-au pierdut viața în urma intoxicației. Carnea a fost consumată marți, apoi au apărut simptomele care au dus la decesele acestora.
Testele de laborator făcute au demonstrat că toate persoanele care s-au confruntat cu intoxicație alimentară au consumat carne de broască țestoasă.
Ce este chelonitoxismul
Chelonitoxismul este o intoxicație alimentară cauzată de consumul de carne sau alte produse provenite de la țestoasele marine (cheloniide). Această intoxicație este asociată cu consumul de carne contaminată cu toxine produse de algele pe care țestoasele marine le consumă. Algele marine pot produce substanțe toxice, cum ar fi biotoxinele, care pot fi acumulate în corpul țestoaselor marine și, ulterior, pot ajunge în organismul uman prin consumul de carne de țestoasă sau alte produse derivate.
Simptomele chelonitoxismului pot include greață, vărsături, diaree, dureri abdominale, febră și alte simptome gastrointestinale. În unele cazuri, intoxicația poate fi severă și pot apărea și simptome neurologice sau alte complicații.
Prevenirea chelonitoxismului implică evitarea consumului de carne sau alte produse derivate de la țestoase marine, în special în zonele în care acestea sunt cunoscute ca fiind o sursă de intoxicație.