1 kilogram de aur, ascuns într-un colet. Acesta a fost trimis prin curier din Spania în România / FOTO
1 kilogram de aur a fost ascuns într-un colet și a fost trimis prin curier din Spania, în România. Acesta a fost interceptat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.
- 1 kilogram de aur, ascuns într-un colet
- A fost trimis prin curier din Spania în România
Coletul, care a fost trimis prin curier din Spania în România, și în care se afla 1 kilogram de aur, a fost interceptat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice care aveau indicii că pachetul ar conţine bijuterii din metale preţioase, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, potrivit digi24.ro.
1 kilogram de aur, ascuns într-un colet
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, bijuteriile erau ascunse în interiorul carcaselor al unor produse electronice pentru a putea fi sustrase de la controlul vamal.
"Coletul era expediat pe ruta Spania-România de către o femeie în vârstă de 66 de ani, din Ialomiţa. Din cercetări a reieşit că bunurile expediate aveau ca destinatar o femeie în vârstă de 46 de ani, din Verneşti. Bijuteriile erau disimulate în produse electronice, fiind ascunse în interiorul carcasei, în vederea sustragerii de la controlul vamal. Poliţiştii au descoperit peste 120 de articole (inele, brăţări, coliere, pandative, cercei), confecţionate din metal preţios, ce pare a fi aur, în greutate totală de 1.096 de grame" , scrie aceeași sursă menționată anterior.
Poliţiştii au întocmit un dosar penal şi continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
Vești proaste pentru românii care plătesc cash la curier
Recent, ANAF a trimis un comunicat prin care anunță faptul că s-a luat în calcul colectarea datelor de la persoanele care cumpără online produse și le plătesc apoi cash, asta pentru o mai bună colectarea a taxelor și a impozitelor.
Așadar, firmele de curierat vor fi obligate să raporteze la ANAF detalii referitoare la persoanele care plătesc ramburs produsele comandate online, date personale ce nu se vor șterge din istoricul ANAF timp de cinci ani.