Afacerea cu care un român a dat lovitura în străinătate. Produsele sale sunt tot mai căutate
Un român a reușit să îmbine utilul cu plăcutul, căci a pus bazele unei afaceri care a avut succes și în străinătate. Valeriu Țigu a adus gustul copilăriei în produsele sale, având ajutorul a doar zece angajați, care muncesc cu drag în brutărie.
- Un român a reușit să dea lovitura în afaceri
- Cu ce produse i-a impresionat pe străini
Valeriu Țigu a dorit să ducă mai departe gustul autentic al copilăriei, așa că s-a lansat în afaceri. Bărbatul este proprietarul unei brutării, unde pâinea se coace pe vatră, așa cum obișnuiau bunicii săi.
Bărbatul lucrează cu doar zece angajați
Deși nu i-a fost deloc ușor la început, Valeriu Țigu se bazează pe cei zece angajați, care lucrează în brutăria în localitatea Pecica, județul Arad.
Bărbatul a povestit că s-a inspirat din rețeta pe care o foloseau și rudele sale și că preferă să lucreze așa cum făceau bătrânii odată.
„Am încercat prin cuptorul pe care l-am moștenit, să facem această pâine cu gust autentic de pâine de Pecica. Aici la Pecica ne putem lauda cu un grâu de calitate foarte bună, pentru că şi pământul e de calitate bună”, a spus Valeriu Țigu, proprietarul brutăriei, potrivit observatornews.ro.
Cu toate că are la dispoziție mijloacele moderne, bărbatul a mărturisit că folosește și acum cuptorul din pământ de cărămidă.
În urmă cu 15 ani, autoritățile i-au recomandat să utilizeze noua tehnologie, având în vedere că e vorba de un aliment care este în curs de atestare ca produs tradițional în Uniunea Europeană, împreună cu salinatele de Turda.
„Şi cuptorul îi autentic încă. L-am lăsat aşa făcut din pământ de cărămidă, făcut manual. Noi cu pita am ieşit în evidenţă, orice musafir pe care îl primeşti la noi în ţara românească îl primeşti cu pâine şi sare”, a mai spus proprietarul brutăriei, pentru sursa citată mai sus.
Întrebat dacă se gândește să adapteze în vreun fel rețeta, Valeriu Țigu a precizat că nici nu se pune problema și că străinii au fost extrem de încântați de gustul pâinii.
„Arată că noi avem o valoare aparte, o valoare naturală a pâinii. Ne-au vizitat cei de la direcţia agricolă, de la ministerul Agriculturii şi ne-au îndemnat să ducem mai departe această tradiţie. Verificau, în primul rând, să nu folosim aditivi, de care se ferește toată lumea”, a mai spus Valeriu Țigu, pentru sursa menționată.