Alertă alimentară în România! A fost retras de pe rafturile magazinelor un produs cu substanţe nocive
Alerta alimentară în România! Un produs cumpărat frecvent a fost retras de pe rafturile magazinelor, iar oamenii sunt avertizați să nu îl consume, dacă deja l-au cumpărat, pentru că ar conține substanțe nocive.
- Un produs alimentar a fost retras de pe rafturile magazinelor
- Ar conține substanțe nocive
- Produsul a fost retras din cauza prezenței aflatoxinelor
Cele mai multe persoane obișnuiesc să meargă la cumpărături în magazinele dm. De această dată, marele lanț de magazine a făcut un anunț pentru cumpărători. Cei care au cumpărat produsul ,,dmBio rondele de orez cu zmeură 8luni+ ECO 35g”, sunt rugați să nu îl consume și să îl returneze.
Un produs alimentar a fost retras de pe rafturile magazinelor dm
Produsul ,,dmBio rondele de orez cu zmeură 8luni+ ECO 35g”, comercializat de retailerul DM în mai multe magazine din ţară, a fost retras de pe rafturile magazinelor. Motivul? Ar conține cantității mari a unei substanțe care este nocivă pentru organism.
Potrivit informațiilor, produsul a fost retras din cauza prezenței aflatoxinelor, produse metabolice, care provin din diverse ciuperci de mucegai și pot fi periculoase pentru organism dacă sunt consumate pentru o perioadă lungă de timp.
„Alertă alimentară! Sunt afectate doar articolele din lotul NL 157, cu data limită de consum 04.06.2024.
Vă rugăm să nu consumați produsul cu data limită de consum menționată mai sus și să îl returnați nedeschis sau deja deschis în magazinele dm. Prețul de achiziție va fi, bineînțeles rambursat, chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Puteți returna produsul pana in data de 15.09.2023”, informează producătorii.
Ce sunt aflatoxinele
Aflatoxinele sunt o familie de toxine produse de anumite ciuperci care se găsesc pe culturile agricole, cum ar fi porumb (porumb), arahide, semințe de bumbac și nuci. Principalele ciuperci care produc aflatoxine sunt Aspergillus flavus și Aspergillus parasiticus, care sunt abundente în regiunile calde și umede ale lumii. Ciupercile producătoare de aflatoxină pot contamina culturile pe câmp, la recoltare și în timpul depozitării.
Oamenii pot fi expuși la aflatoxine prin consumul de produse vegetale contaminate (cum ar fi arahide) sau prin consumul de carne sau produse lactate de la animale care au mâncat furaje contaminate. Fermierii și alți muncitori agricoli pot fi expuși prin inhalarea prafului generat în timpul manipulării și procesării culturilor și furajelor contaminate.