Alexandru Rafila, anunț îngrijorător despre pandemia Covid-19. "În mod evident, ne îndreptăm spre..."
Profesorul Alexandru Rafila se arată de-a dreptul îngrijorat de evoluția pandemică, dar mai ales de insuccesul campaniei de vaccinare. În urmă cu scurt timp, acesta a mărturisit că România nu este deloc aproape de atingerea pragului de imunizare, așa cum s-a promis în urmă cu câteva luni, ceea ce ne face să fim mult mai predispuși la un al patrulea val pandemic care ne pândește. Ce declarații a mai făcut reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății în legătură cu campania de vaccinare.
- Alexandru Rafila, apel alarmant asupra campaniei de vaccinare
- România este foarte predispusă celui de al patrulea val Covid-19
Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, este de părere că această campanie a fost prezentată ca un succes, însă realitatea este cu totul alta, dat fiind faptul că oamenii nu se mai imunizează într-un număr mare. Profesorul a vorbit în urmă cu scurt timp despre pericolul care pândește România în urma eșecului campaniei de vaccinare.
Anunțul îngrijorător făcut de Alexandru Rafila
Nu a trecut prea mult timp de când autoritățile române au mărturisit că la data de 1 iulie se vrea atingerea pragului de imunizare, ei bine, această dată a trecut, iar idealul nu a fost îndeplinit. În urma acestei concluzii, profesorul Alexandru Rafila a transmis un anunț îngrijorător prin care anunță că România este departe de a atinge obiectivele menționate de către Guvern anul acesta, din moment ce doar 30% din populație este imunizată.
„În mod evident, ne îndreptăm, cel puțin în cursul acestui an, spre ratarea tuturor țintelor legate de acoperirea vaccinală, pentru că toată lumea spera să vaccinăm 10 milioane de persoane, măcar la începutul toamnei, dacă era să fim rezonabili. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă, iar lumea, în mod evident, fie nu a fost convinsă, fie a fost demobilizată să se vaccineze, prin anumite tipuri de mesaje care au fost transmise în această perioadă, în care situația din România a fost prezentată ca un mare succes, în condițiile în care în mod evident discutăm de penultimul loc din UE ca și număr de doze administrat la 100 de locuitori. Deci este clar că este un insucces și acest insucces a fost generat și de diverse declarații care au făcut referire la numărul de cazuri, care era singurul element important, nu și la acoperirea vaccinală”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.
România, predispusă celui de al patrulea val pandemic
Procesul de vaccinare, tot mai lent, produce numeroase îngrijorări în rândul autorităților! Deși știm cu toții că varianta Delta este una dintre cele mai periculoase de până acum, românii continuă să ia în glumă imunizarea împotriva Covid-19. Cuprins de teama valului patru care ne amenință, Guvernul încearcă tot ce îi stă în putință pentru bunăstarea cetățenilor săi, însă în urmă cu scurt timp, Alexandru Rafila a mărturisit că România a ajuns deja într-un punct întârziat, în care lupta cu valul patru nu mai poate fi dată înapoi.
Profesorul Alexandru Rafila nu a ezitat să mărturisească faptul că valul patru al pandemiei se apropie cu pași repezi. Acesta a afirmat că România este tot mai aproape să fie ținta următorului val, din cauza insuccesului provocat de imunizarea lentă. Reprezentatul OMS al României este de părere că refuzul vaccinării nu aduce nimic bun pentru țara noastră, ci din contră, va duce la cazuri grave de infectare și decese într-un timp scurt, în care nu o să se mai poată face nimic.
Profesorul de Sănătate Publică nu a ezitat să spună că există un nivel scăzut al educației pentru multe dintre persoanele care refuză să-și administreze unul dintre serurile anti-Covid puse la dispoziție.
„Valul patru dacă va veni, va duce în România unde acoperirea vaccinală este scăzută și la apariția de cazuri grave și la înregistrarea de decese, pentru că una este să apară un număr de cazuri într-o țară unde populația este vaccinată în proporție de 70% și altceva este să apară același număr de cazuri într-o țară în care populația este vaccinată doar în proporție de 30%, pentru că atunci, proporția de cazuri grave și de decese va fi mult mai mare în țara unde există doar această acoperire vaccinală de 30% și noi ne găsim într-o astfel de situație”, a mai declarat reprezentantul României la OMS.