Alimentele pe care ar trebui să le eviți. Otrăvesc organismul și favorizează apariția cancerului: ”Să fie cât mai ...”
Există un citat care spune că suntem ceea ce mâncăm. Tu știai că unele dintre cele mai des consumate alimente pot fi, de fapt, toxice? Specialiștii spun că pot provoca probleme serioase de sănătate și chiar pot fi fatale. Ce mâncăruri ar trebui să eviți. Otrăvesc organismul și favorizează apariția cancerului.
- Ce alimente ar trebui să evităm să consumăm
- Ne otrăvesc organismul și favorizează apariția cancerului
Probabil că ați auzit multe afirmații potrivit cărora unele alimente sau ingrediente alimentare obișnuite sunt toxice. Din fericire, cele mai multe dintre aceste afirmații nu sunt susținute de știință. Cu toate acestea, există câteva ingrediente care pot fi dăunătoare, în special atunci când sunt consumate în cantități mari.
Alimentele pe care ar trebui să le eviți. Otrăvesc organismul și favorizează apariția cancerului
În cadrul unui interviu, cunoscutul doctor Cezar a vorbit despre un stil de viață sănătos. Medicul cardiolog a vorbit despre alimentele care ar trebui evitate. Se spune despre ele că otrăvesc organismul și favorizează apariția cancerului.
”Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a mărturisit dr. Cezar, scrie antena3.ro.
Pe locul doi dr. Cezar spune că se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Făina, cerealele și pâinea sunt modificate genetic în marea lor majoritate, grâul nu mai este cel de altădată și aceste modificări cumva duc la inflamații.
”Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.
Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(...)”, a mai declarat dr. Cezar, scrie sursa anterior menționată.
Ouăle pot fi o sursă de intoxicații alimentare
Deși ouăle sunt incredibil de nutritive și versatile, ele pot fi, de asemenea, o sursă de intoxicații alimentare atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite.
Acest lucru se datorează faptului că ouăle pot fi purtătoare ale bacteriei Salmonella, care poate contamina atât coaja, cât și interiorul oului.
Pentru a reduce riscul, nu consumați ouă cu coaja crăpată sau murdară. Atunci când este posibil, alegeți ouă pasteurizate în rețetele care cer ouă crude sau ușor fierte, scrie healthline.com.