Alimentul la care trebuie să renunți dacă îți dorești o bună funcţionare a creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Ar trebui scos acum din dietă..."
Cu toții știm că este ideal să avem o alimentație sănătoasă, însă puțini sunt cei care s-ar fi gândit că unele produse pe care le consumăm ne pot face să fim mai mult, sau mai puțin deștepți. Iată care este alimentul la care trebuie să renunți dacă îți dorești o bună funcţionare a creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă.
- Alimentul la care trebuie să renunți dacă îți dorești o bună funcţionare a creierului
- Prof. dr. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă
Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea a vorbit despre alimentul la care trebuie să renunți dacă îți dorești o bună funcţionare a creierului. Reputatul medic a spus că, de la o anumită vârstă, consumul acestul aliment ar trebui redus, sau chiar eliminat în totalitate.
Alimentul la care trebuie să renunți dacă îți dorești o bună funcţionare a creierului
Iată care este alimentul la care trebuie să renunți dacă îți dorești o bună funcţionare a creierului. Reputatul medic a spus că, de la o anumită vârstă, consumul acestul aliment ar trebui redus, sau chiar eliminat în totalitate.
"Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras. Sunt mare amator de mititei, dar, îmi pare foarte rău, până la vârsta dumneavoastră (n.r. i se adresează lui Cătălin Măruță, care are 44 de ani), după această vârstă, cu măsură. De poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie", a declarat medicul neurochirurg, Vlad Ciurea, în cadrul unui podcast.
Așadar, reputatul medic recomandă ca persoanele care au trecut de vârsta de 40 de ani să renunțe complet la a mai consuma mici sau cârnați, sau, dacă nu pot să elimine de tot aceste produse din alimentație, să mânânce mai puțin.
"Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta super, super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu stevia, nu mi-a plăcut. Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere.", a mai spus Prof. dr. Vlad Ciurea.
De asemenea, cunoscutul neurochirurg recomandă consumul de apă alcalină.
”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice (...) bolile grave ale creierului. (...) Parkinson, Alzheimer, Toate aceste, și favorizează și accidentele vasculare cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus reputatul medic neurochirurg Vlad Ciurea.
Alimentele care ne fac mai deștepți
De asemenea, în urmă cu ceva vreme, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, cunoscut neurochirurg, a declarat că unele alimente ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună.
”Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier. Apoi, dulce, dar nu zahăr, care este rafinat. Dar dulcele din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie", a spus prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, într-un interviu televizat, cu ceva vreme în urmă.