Live acum Un show păcătos
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Angajații de la Poșta Română sunt în grevă generală! Sindicaliștii cer majorarea salariului

Angajații de la Poșta Română sunt în grevă generală! Sindicaliștii cer majorarea salariului

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 01.04.2024 la 12:54 Actualizat pe 01.04.2024 la 12:54

Angajații de la Poșta Română sunt în grevă din cauza modificărilor care sunt anunțate de la 1 iulie 2024. Sindicatul a anunțat ca reprezentanții companiei au trimis noi angajați la Cluj pentru a-i înlocui pe cei care protestează. Nemulțumirile lor sunt mari și își doresc mai multe schimbări de ordin intern.

Angajații de la Poșta Română protestează

Facebook Blocul Național Sindical

Angajații de la Poșta Română au început greva generală din cauza nemulțumirilor la locul de muncă. Sindicatul afirmă că vor exista scăderi ale salariilor și că 90% dintre lucrători, indiferent de vechime, vor primi salariul minim pe economie, începând cu iulia 2024. Se cere majorarea cu 400 de lei a sumei primite, precum și creșterea sporului de loialitate.

Angajații de la Poșta Română sunt în grevă

Angajații de la Poșta Română sunt în grevă generală începând de luni, 1 aprilie. Sindicatul face mai multe acuzații asupra companiei că trimite angajați din Capitală la sediul din Cluj pentru înlocuirea celor sunt au ieșit în stradă. Nemulțumirile acestora sunt cu privire la scăderea salariului de la 1 iulie 2024.

Își doresc o modificare salarială, unde să primească cu 400 de lei mai mult, precum și creșterea sporului de loialitate.

”În urma acestei decizii, lucrătorii poştali din HUB-ul Logistic şi Curierat Regional Cluj au protestat şi au cerut ca aceştia să părăsească incinta HUB-ului, nefiind angajaţi ai acestei filiale a Poştei Române”, precizează sindicatul, după ce au văzut alți angajați ai Poștei Române, trimiși de la București.

”Blocul Naţional Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, raportează presiuni şi la Oficiul Poştal Târgovişte, unde a sosit în această dimineaţă, 1 aprilie 2024, de la Bucureşti, o delegaţie de trei persoane, angajate în centralul Companiei Naţionale Poşta Română, pentru a opri greva membrilor SLRP de la Târgovişte”, susţin sindicaliştii.

Care sunt nemulțumirile angajaților

Se pare că de la 1 iulie 2024, 18.000 dintre cei 21.000 de angajați ai Poștei Române, un procent de 90%, vor primi salariul minim pe economie, indiferent de vechime sau de responsabilitățile avute.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali afirmă că au trecut 115 zile de când s-a luat prima decizie cu privire la Contractul Colectiv de Muncă 2024.

”De atunci şi până acum au trecut 110 zile degeaba, fără ca managementul companiei să fi avut vreo intenţie de a discuta cu responsabilitate acest document ce reglementează relaţiile de muncă dintre angajator şi angajaţi şi menţine pacea socială într-o companie. Abia în ultimele 4-5 zile, după înregistrarea unui conflict de muncă, după o grevă de avertisment şi notificarea grevei generale, la solicitarea expresă a acţionarului majoritar – statul român prin Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării, managementul companiei a început să pună la dispoziţia sindicatului reprezentativ- Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, date şi informaţii pe baza cărora să se poată face calcule referitoare la salariile celor peste 20 de mii de lucrători din Poşta Română”, se arată în comunicatul Sindicatului Lucrărilor Poştali din România.

Este cunoscut faptul că angajații Poștei Române au salariile la minimul pe economie. Aceștia își doresc creșterea veniturilor cu 400 de lei, precum și creșterea sporului de loialitate celor ce au peste un anumit număr de ani lucrați în cadrul companiei.

”Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România îşi exprima disponibilitatea de a negocia şi pe perioada de desfăşurare a grevei, în prezenţa domnului ministru al digitalizării - Bogdan Ivan, în calitatea sa de reprezentant al statului român, acţionarul majoritar al Poştei Române, pentru găsirea de soluţii la revendicările formulate”, se arată în comunicat.

Ce reacție a avut Poșta Română

Compania națională a transmis un comunicat în care menționează posibilitățile financiare de care dispune, în încercarea de a evita conflictul colectiv de muncă. Se menționează schimbări contractuale și legale, precum și evitarea întârzierilor serviciilor, în cazul distribuirii pensiilor.

”Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor, Poşta Română face următoarele precizări: Compania Naţională „Poşta Română” va asigura întocmai distribuirea, conform tuturor prevederilor contractuale şi legale a trimiterilor şi drepturilor sociale pentru toţi clienţii, iar o întârziere a acestora este exclusă. Asigurăm toţi clienţii, partenerii şi instituţiile bancare de stabilitatea şi funcţionalitatea serviciilor, precum şi de soliditatea politicilor de management aflate în curs” anunţă Poşta Română.

Compania se asigură că nu vor exista întârzieri în ceea ce privește furnizarea serviciilor. Drepturile sociale vor fi livrate la timp, până la data de 15 aprilie, așa cum este în fiecare lună. Pensionarii își vor primi pensia fără întârziere, iar populația nu va fi afectată de greva angajaților.

”Asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 APRILIE, aşa cum ne-am asumat angajamentul!. Vreau să îi asigur, în primul rând, pe toţi cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate pensiile vor fi distribuite la timp, până la 15 aprilie, aşa cum ne-am angajat până acum! Informaţiile cu privire la afectarea populaţiei sunt false şi sunt transmise cu rea-credinţă!”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Angajații de la Poșta Română sunt în grevă generală! Sindicaliștii cer majorarea salariului
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Stiri interne
Pisicile Ramonei Olaru au presimțit cutremurul de 5,2 din zona Vrancea. A fost cel mai mare seism din acest an
  • Cutremurul cu magnitudine 5,2, presimțit de pisicile Ramonei Olaru
  • Seismul produs în această seară a fost cel mai mare din acest an
Showbiz intern
Cum arată casa în care a copilărit Ema Karter. Actrița de filme pentru adulți mergea pe jos câte o oră pentru a ajunge la școală / FOTO
  • Ema Karter mergea pe jos câte o oră pentru a ajunge la școală
  • Cum arată casa în care a copilărit actrița de filme pentru adulți
Stiri interne
Cum a ajuns Culiță Sterp să plătească 320 de euro pentru o apă. Artistul a rămas uluit când a văzut că a rămas fără 1,600 RON / VIDEO
  • Culiță Sterp a plătit 320 de euro pentru o apă
  • Artistul a rămas uluit când a văzut că a rămas fără 1,600 RON
Stiri interne
După cât timp apar replicile unui cutremur. Cât de mari sunt și la ce trebuie să se aștepte oamenii
  • Când apar replicile unui cutremur
  • Cât de mari sunt și la ce trebuie oamenii să se aștepte
Stiri interne
Care sunt cele mai periculoase și cele mai sigure zone din țară, în caz de cutremur puternic. Unde se situează Capitala României
  • Ce orașe sunt considerate a fi sigure în caz de cutremur puternic
  • Unde se situează Capitala României
Stiri interne
Cutremur de 5.3 grade în România! Seismul, resimțit în București
  • Cutremur de 5.3 grade în România
  • Seismul, resimțit în București
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Dezastru pe calea ferată. Tronsonul care leagă Galaţi de Bârlad a fost compet distrus de inundaţiile catastrofale
recomandare pe as.ro
Fosta noră a lui Victor Piţurcă a fost prezentă la nunta de 3 milioane de euro organizată de un milionar român în Paris
Romania TV
Ora de iarnă nu se mai schimbă în weekend. Decizie de la Comisia Europeană
Romania TV
Bomba bombelor în showbiz. Fiul Andreei Esca rupe tăcerea despre relaţia cu Laura Giurcanu. Avem imaginile
recomandare pe antena3.ro
Povestea tulburătoare din spatele dispariției unui băiat de 13 ani, în 2012. Adevărul complet a ieșit abia acum la lumină
recomandare pe antena3.ro
VIDEO. Shakira a coborât de pe scenă din cauza unui fan care o filma sub fustă
recomandare pe antena3.ro
Cele mai spectaculoase ținute de la Premiile Emmy 2024. Vedete care au atras privirile pe covorul roșu
recomandare pe playtech.ro
Emilia Ghinescu, ravisantă într-o rochie decoltată! Și-a etalat trupul sculptat la sală
recomandare pe playtech.ro
A murit fratele lui Michael Jackson! Cântărețul a făcut infarct la volan!
recomandare pe redactia.ro
Cum arată Antonia după ce și-a schimbat radical look-ul
recomandare pe redactia.ro
Distrus de durere în pușcărie. Cum a primit Gabriel Vasiliu vestea morții soției sale în Olanda
recomandare pe Ciao.ro
Doliu imens în televiziune! A murit prezentatorul Insulei Faimoșilor în urma unui infarct
recomandare pe shtiu.ro
60 de grade în vara anului 1931 la București. '60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi', titrau ziarele vremii
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
recomandare pe bzi.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
recomandare pe bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
recomandare pe dailybusiness.ro
Noutate majoră pentru români! Ce se va întâmpla cu indemnizația de hrană în concediul de odihnă
recomandare pe dailybusiness.ro
Este cea mai bună veste! Un produs românesc uitat complet revine pe rafturile magazinelor
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscopul iubirii, săptămâna16-22 septembrie 2024: Eclipsa parțială de lună cere o dragoste adevărată
recomandare pe a1.ro
Ce a putut să facă un român în scara blocului, chiar la ușa apartamentului său. Cineva a pozat totul și a arătat dovada