Anunț de ultimă oră despre moștenirea lui Silviu Prigoană / Adriana Bahmuțenu a sesizat autoritățile
Publicat pe 29.04.2025 la 12:21 Actualizat pe 29.04.2025 la 12:21
După ce Honorius Prigoană a încercat să-și execute tatăl decedat, pentru o presupusă datorie de 600.000 de lei, prin intermediul unor executori judecătorești, Adriana Bahmuțeanu a luat o decizie radicală.
- Adriana Bahmuțeanu a notificat Camera Executorilor Judecătorești
- Decizia vine la scurt timp după ce Honorius a încercat să-și execute tatăl decedat, pentru o datorie de 600.000 de lei
- Bahmu le-a reamintit executorilor că legea este clară: morții nu pot fi executați silit!
Adriana Bahmuțeanu a transmis Camerei Executorilor Judecătorești București o notificare, în încercarea de a stinge din fașă eventuale tentative de încălcare a legii prin executarea silită a moștenirii lui Silviu Prigoană. Solicitarea Adrianei Bahmuțeanu vine în contextul în care Honorius Prigoană, prin intermediul unor executori, a încercat să-și execute tatăl decedat pentru o datorie de 600.000 de lei. Culmea, deși știau că Silviu Prigoană este decedat, executorii au solicitat instanței să admită cererea. Instanța a respins, însă, solicitarea, explicând faptul că executarea silită poate fi aplicată doar în cazul persoanelor în viață.
Detalii, în articolul de mai jos.
Documente-bombă! Cum a încercat Honorius Prigoană să-și execute tatăl mort! Un singur detaliu i-a scăpat
Astfel, pentru a bloca tentative similare de fentare a legii, Adriana Bahmuțeau a sesizat Camera Executorilor Judecătorești, pentru ca instituția să transmită tuturor executorilor din subordine faptul că averea lui Silviu Prigoană nu poate fi executată silit, până la finalizarea succesiunii.
„Subsemnata BAHMUTEANU ADRIANA CRISTINA ocrotitorul legal (mama) al minorului PRIGOANA EDUARD GABRIEL, moștenitor al defunctului PRIGOANA VASILE SILVIU, decedat la data de 13 noiembrie 2024, vă aduc la cunoștință următoarele: în contextul decesului numitului PRIGOANA VASILE SILVIU, succesiunea acestuia nu a fost încă dezbătută, masa succesorală fiind în curs de determinare, iar calitatea de moștenitor nefiind stabilită printr-un certificat de moștenitor sau printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
Cu toate acestea, am luat cunoștință de existența unor demersuri inițiate de PRIGOANA HONORIUS ADRIAN (DOSAR 7530/301/2025 deschis de SPEJ DOBRA&CALIMAN, aflat pe rolul judecatoriei sector 3), pretins creditor al defunctului, în scopul executării silite a unei presupuse creanțe personale, fără existența unei succesiuni dezbătute și fără stabilirea masei succesorale.
În plus, executarea silită în lipsa stabilirii calității de moștenitor și fără dezbaterea succesiunii încalcă grav dreptul la un proces echitabil, consacrat de art. 6 din Convenția europeană a drepturilor omului, și încalcă dispozițiile art. 2 alin. (6) din Legea nr. 272/2004, care impun protecția superioră a interesului minorilor.
Vă solicit respectuos să dispuneți comunicarea prezentei notificări tuturor executorilor judecătorești afiliați și să luați măsurile administrative necesare pentru a asigura respectarea dispozițiilor legale”, se menționează în documentul semnat de Adriana Bahmuțeanu.
La începutul lunii, SPYNEWS.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că un birou de executori judecătorești din București a făcut o solicitare extrem de bizară, care, dacă nu a fost o eroare de începător, ar putea fi considerată o tentativă de fentare a legii: deși tatăl lui era mort, Honorius Prigoană a convins niște executori să deschidă un proces de... executare silită a defunctului Silviu Prigoană!
După ce au analizat cererea executorilor tocmiți de Honorius Prigoană, judecătorii au respins-o, după ce, probabil, s-au închinat, fiindcă admiterea ei ar fi sfidat nu doar legile României, ci și pe cele logice și ale naturii, în condițiile în care un decedat nu poate băga mâna în buzunar, după portofel, pentru a-și plăti datoriile.
„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de petenta SPEJ DOBRA & CĂLIMAN, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti”, a decis instanța, care a menționat că executarea silită poate fi dispusă doar în cazul persoanelor în viață.