Anunțul de ultimă oră făcut de Ministerul Sănătății. Situația e alarmantă: "Din 6 cazuri, 5 s-au soldat cu deces..."
Ministerul Sănătății a făcut un anunț de ultimă oră. Este vorba despre o situație alarmantă, un focar de infecție din cauza căruia, din șase persoane, cinci au decedat. Ce măsuri urmează să fie implementate pentru siguranța pacienților.
- Anunțul de ultimă oră făcut de Ministerul Sănătății
- Situația e alarmantă
- Focar de infecții
Dr. Adriana Pistol, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii a spus, în cadrul unei conferințe că, în spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a fost identificat un focar de infecţie intraspitalicească. Situația este una alarmantă și, din cele 6 cazuri, 5 s-au soldat cu deces.
Anunțul de ultimă oră făcut de Ministerul Sănătății
Potrivit declarațiilor secretarului de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, la nivelul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost identificat un focar de infecţie asociată asistenţei medicale.
"Pacienţii aveau multiple patologii, erau pacienţi polispitalizaţi şi asupra lor, din cauza acestor patologii severe, au fost efectuate o serie de manevre şi proceduri invazive. Infecţiile despre care vorbim se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice. Vorbim aici de pioceanic şi acinetobacter", a precizat dr. Adriana Pistol, scrie știripesurse.ro.
De asemenea, secretarul de stat a mai precizat și că Ministerul Sănătăţii a aflat despre acest lucru în urmă cu o zi, așa că a decis să se deplaseze de urgenţă în judeţul Mureş, pentru a stabili ce măsuri urmează să fie luate pentru a stopa focarul de infecție.
"Spitalul a decis ca să fie sistate toate internările în Secţia de terapie intensivă. Deja a început o activitate de curăţenie şi dezinfecţie în saloanele Secţiei de terapie intensivă. În plus, am fost informaţi de o serie de proiecte noi referitoare la Secţia de terapie intensivă, în sensul extinderii unei clădiri din locaţia Gheorghe Marinescu numărul 1 şi, de asemenea, există un proiect care are în vedere şi secţia de terapie intensivă, specialitatea boli infecţioase", a declarat secretarul de stat potrivit aceleiași surse menționate anterior.
De asemenea, Secţia de terapie intensivă va fi curățată și dezinfectată, iar pacienții care se află internați vor fi mutați provizoriu. Mai mult, vor fi făcute screening-uri bacteriologice tuturor pacienţilor care se află încă internaţi în Secţia de terapie intensivă, și urmează să fie implementat un program continuu de screening la internare în cazul tuturor pacienţilor care sunt acceptaţi şi au nevoie de îngrijire în Secţia de terapie intensivă. De asemenea, și personalului care lucrează în această secție li se vor face astfel de screening-uri.