Astăzi încep înscrierile la Școlile de Poliție din România. Calendarul complet al admiterii pentru anul 2023
Elevii care își doresc să devină polițiști sau jandarmi au șansa să se înscrie la Scolile de Poliție din Romnânia începând de astăzi, 20 aprilie. A fost publicat și calendarul complet al admiterii pentru anul 2023, în care sunt menționate toate etapele necesare.
- Încep înscrierile la Școlile de Poliție din România
- Calendarul complet din anul 2023
Școlile de Poliție din România își deschid porțile începând de astăzi, de când vechi absolvenți de liceu pot face primul pas pentru a ajunge la o carieră în MAI.
Au fost publicate atât locurile disponibile, astfel încât aceștia își pot da seama cât de mare este concurența, dar și calendarul complet, care arată exact zilele fiecărei probe, dar mai ales ziua în care se afișează rezultatele.
Astăzi încep înscrierile la Școlile de Poliție din România
România are o mulțime de Școli de Poliție în întreaga țară, astfel că elevii pot să își înceapă o carieră în domeniul pe care și-l doresc. Aceștia pot aplica atât pentru Poliție, Poliția de Frontieră sau chiar Jandarmerie. Înscrierile pentru sesiunea Aprilie 2023 – Iunie 2023 au început de astăzi, 20 aprilie. Absolvenții de liceu își pot depune doarele pentru a ocupa locurile puse la dispoziție.
În total, Școlile de Poliție din țară au scos la concurs nu mai puțin de 2.900 de locuri disponibile, din care 1.600 sunt pentru agenții de poliție, 700 de locuri disponibile pentru jandarmi, 290 pentru polițiștii de frontieră și 300 de locuri pentru cei care își doresc să devină pompieri. Aceștia vor afla rezultatele finale până în data de 30 iunie, 2023.
În ceea ce privește Școala de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, doritorii au la dispoziție nu mai puțin de 300 de locuri disponibile. Cererile de înscriere se trimit online, la unitatea dorită de fiecare persoană. Ulterior, aceștia trebuie să își pregătească dosarul cu actele necesare până în data de 5 mai.
Probele pentru admitere se schimbă
Admiterea din anul 2023 vine cu câteva schimbări. Spre deosebire de anii trecuți, de această dată proba fizică va avea un procent de 50% din nota finală. De asemenea, traseul pe care trebuie să îl parcurgă va fi mai dificil decât până acum. Din acest motiv, a fost crescut și procentul cu care se calculează nota finală.
Traseul pe care vor fi nevoiți să îl parcurgă în timp util are o dimensiune de 400 de metri. Starea fizică a elevilor va fi testată prin mai multe exerciții dificile, printre care inclusiv rostogoliri sau sărituri.