Au fost confirmate încă două cazuri noi de meningită cu virus West Nile în România. O femeie a murit după ce a luat virusul
Virusul West Nile face noi victime în România! După ce în urmă cu aproximativ o săptămână o femeie în vârstă de 73 de ani din Sibiu a murit după ce s-a infectat, au fost confirmate încă două cazuri noi de meningită cu acest virus în țara noastră. O altă pacientă s-a stins din viață.
- Alte două cazuri de infecție cu West Nile au fost confirmate
- Anunțul făcut de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică
Prefectura Brăila a anunțat în cursul zilei de azi că specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au confirmat încă două cazuri de meningită cu virus West Nile în România. De această dată este vorba despre două persoane din județul Brăila.
Alte două cazuri de infecție cu West Nile au fost confirmate
Virusul West Nile pare să fie un pericol tot mai mare pentru români! În cursul zilei de azi, Prefectura Brăila a anunțat că specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au confirmat încă două cazuri de meningită cu virus West Nile. Este vorba despre doi pacienți din județul Brăila, o femeie în vârstă de 83 de ani și un bărbat în vârstă de 62 de ani.
Potrivit informațiilor, femeia în vârstă de 83 ani a fost internată la începutul lunii septembrie pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic de Urgență Brăila, cu diagnostic de meningită acută. Ulterior, pacienta a fost transferată în secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență Brăila, cu o formă severă de boală, cu evoluție nefavorabilă, iar câteva zile mai târziu a murit.
Celălalt pacient, bărbatul în vârstă de 62 ani, cu domiciliul în satul Plopi, UAT Mărașu și expunerea la domiciliul flotant din localitatea Lacu Sărat, la o fermă de bovine, a fost internat în data de 06.09.2023, pe Secția Boli Infecțioase a Spitalului Clinic de Urgență Brăila, cu o formă ușoară de boală, cu evoluție favorabilă.
Care sunt recomandările specialiștilor INSP pentru populație
Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au făcut câteva recomandări pentru populație:
- să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;
- să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari;
- să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre);
- să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;
- să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.