Bucureștiul va rămâne fără zăpadă în 50 de ani. Date alarmante pentru Capitală din cauza crizei climatice
Publicat pe 14.02.2022 la 16:38 Actualizat pe 14.02.2022 la 16:38
Din cauza crizei climatice, meteorologii trag un semnal de alarmă în ceea ce privesc ninsorile din țara noastră. În 50 de ani, Capitala ar putea să rămână fără zăpadă, iar locuitorii Bucureștiului se vor mai bucura de acest fenomen doar la munte sau în afara țării.
- Ninsorile tot mai rare în București
- Capitala ar rămâne fără zăpadă în următorii 50 de ani
În urmă cu 10 ani, Capitala se afla sub cod portocaliu de ninsori abundente, însă acest lucru va rămâne o amintire. Datele meteorologilor nu sunt deloc optimiste pentru București, căci din cauza crizei climatice acesta ar putea să nu mai aibă deloc zăpădă.
Capitala va rămâne fără zăpadă în 50 de ani. Totul din cauza crizei climatice
Deși fenomenul se poate observa, căci în această iarnă foarte puțin a nins, iar tot la fel de repede zăpada a și dispărut. Meteorologii spun că în 2050 sau începând cu acel an, vor fi foarte rare episoadele cu ninsoare, uneori chiar inexistente în ceea ce privește Capitala.
”Nu se pune problema să nu fie ninsoare în 2050 sau începând din 2050. Probabil că vor mai fi episoade cu ninsoare. Statistic vorbind, ele vor fi din ce în ce mai rare, pe măsură ce continuă și se accelerează această cursă a încălzirii globale.
Episoadele de ninsoare vor deveni mai rare, evident că și stratul de zăpadă care se va depune va fi din ce în ce mai restrâns și cu grosimea din ce în ce mai mică, mai ales în zonele joase”, a declarat Roxana Bojariu, climatolog.
Ninsorile în București vor fi destul de rare
Climatologul mai spune că episoadele în care va ninge în Capitală vor fi destul de rare, iar și când se va întâmpla stratul de zăpadă va fi unul foarte subțire și va dispărea în câteva zile din cauza condițiilor climatice cauzate de încălzirea globală.
”La munte sunt alte condiții climatice și chiar în cazul încălzirii globale. La altitudini înalte se menține zăpada, deși și acolo există această tendință de reducere, dar se simte mai greu acolo.
Statistic vorbind, ai episoade rare, dar și când te lovește, nu mai ții cont că probabilitatea a fost destul de mică, adică sunt efecte asupra comunității locale, în cazul nostru, asupra Bucureștiului”, a mai spus climatologul pentru Antena 3.
Din acest motiv, locuitorii Capitalei aleg alte variante atunci când vor să se bucure de zăpădă. Deja foarte mulți bucureșteni petrec zile întregi în stațiuni montane din țara noastră, fie aleg să meargă în alte țări pentru a se bucura de peisajul alb și de sporturile de iarnă.