Cât costă anul acesta faimoșii cartofi prăjiți de la cel mai cunoscut club de fițe de pe litoral. Prețul e unul destul de piperat
La fel ca anii trecuți, și anul acesta, faimoșii cartofi prăjiți cu brânză se află în topul preferințelor celor care au ales să își petreacă minivacanța de 1 mai la cel mai cunoscut club de fițe de pe litoral. Cât costă anul acesta produsul preferat de milionari.
- Cât costă anul acesta faimoșii cartofi prăjiți de la cel mai cunoscut club de fițe de pe litoral
- Prețul e unul destul de piperat
Chiar în aceste momente este mare nebunie într-unul dintre cele mai cunoscute cluburi de pe litoralul românesc. O mulțime de persoane se distrează cinste la party-ul care a început în urmă cu doar câteva ore. Deși pare greu de crezut, în clubul respectiv, mâncarea preferată de petrecăreți este reprezentată de cartofii prăjiți cu brânză. Iată cât costă anul acesta o porție.
Cât costă anul acesta faimoșii cartofi prăjiți de la cel mai cunoscut club de fițe de pe litoral
E adevărat, în prezent, cartofii prăjiți sunt o garnitură prolifică în întreaga lume și, chiar dacă sunt adesea asociați cu restaurantele fast-food, unde sunt incluși în meniu, iată că aceștia sunt serviți și într-unul dintre cele mai cunoscute cluburi de fițe de pe litoral unde o porție se vinde cu nici mai mult, nici mai puțin de 30 de lei.
Unul dintre patronii localului de fițe declara, în urmă cu ceva vreme, că acest preparat, cartofii prăjiți cu brânză rasă sunt numărul unu mai ales când vorbește despre localul pe care îl deține pe litoralul românesc.
‘’Eu iau astăzi cartofii din Polonia, ori cartoful nu este moft, avocado sau kiwi, da. Înțeleg că trebuie să importăm, dar de ce trebuie să vând cartoful din Polonia? Pentru că nimeni în România nu este în stare să îmi livreze un cartof de calitate, constant și să mi-l aducă într-un mod care să facă sens economic. Paradoxal, cartofii prăjiți cu brânză rasă sunt numărul unu, cel puțin în localul de la mare. Vând undeva la 2,5 tone de cartofi în fiecare sâmbătă la mare și circa 800 kg de brânză. Vând tone, iar, din păcate, n-am reușit nici cartoful, nici brânza să le iau din România’’, spunea recent Ion Biriș, unul dintre patronii clubului de fițe din Mamaia.
Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți
Chef Hadad, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România a dezvăluit, în urmă cu ceva vreme, care este secretul pentru a prepara cei mai buni cartofi prăjiți. Potrivit lui, cartofii prăjiți trebuie să fie blanșați înainte pentru a fi ieși crocanți.
”Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece. După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul personal.