Cât costă o porție de mici la Obor, după ce alimentele s-au scumpit vizibil. Care este produsul fast-food mai costisitor cu 150%
Mâncărurile devin din ce în ce mai scumpe pe zi ce trece, mai ales alimentele pe care românii obișnuiesc să le mânânce în fiecare zi. Micii, hamburgerul și hot dog-ul sunt acum mult mai costisitoare. Micii de la Obor au ajuns patru lei bucata, iar înainte erau foarte ieftini.
- Cât costă o porție de mici la Obor, după ce alimentele s-au scumpit vizibil
- Care este produsul fast-food mai costisitor cu 150%
Înainte Piața Obor din Capitală era un moft pentru foarte mulți oameni, deoarece produsele și alimentele erau foarte ieftine și la îndemâna tuturor, dar în ultimul timp au ajuns foarte scumpe, iar oamenii nu mai pot consuma atât de des pe cât o făceau înainte.
Cât costă o porție de mici la Obor, după ce alimentele s-au scumpit vizibil
Proprietarul magazinului spune că micii ar putea ajunge la cinci lei bucata și că ar trebui să mai punem un leu la el. El a mai spus că dacă mai pui un leu în plus la produse oamenii vor strâmba din nas.
,,Ar trebui să mai punem un leu la el. Cu toate că ar trebui şi mai mult. Dar încerci să-l laşi să fie la un nivel de piaţă. Aici orice leu se simte. Dacă pui un leu, oamenii îl simt şi strâmbă din nas", a spus Adriana Rebenciuc.
Adrian Măniuțu a spus că având în vedere că aceeași cantitate de bani se referă la o cantitate mult mai redusă de produse, provoacă scumpirile pe care le simțim și că după doi ani în care s-au aruncat foarte mulți bani în piață și s-au susținut foarte multe activități fără ca ele să fie la randamentul normal sau fără ca ele să producă deloc.
"Având în vedere că aceeaşi cantitate de bani se referă la o cantitate mult mai redusă de produse, provoacă scumpirile pe care le simţim. Venim după doi ani în care s-au aruncat foarte mulţi bani în piaţă şi s-au susţinut foarte multe locuri de muncă, foarte multe activităţi fără ca ele să fie la randamentul normal sau fără ca ele să producă deloc. Acest lucru a pus foarte mare presiune pe tendinţele inflaţioniste", susţine Adrian Măniuţiu, economist, potrivit Observator.
Ce a mai spus Adrian Măniuțiu
Adrian Mănițiu a mai spus că sunt referințe foarte interesante care permit aceste compariții, iar atunci în momentul în care avem un lanț de fast-food răspândit peste tot în lume și poate fi folosit ca echivalent al unui numpr de hamburgeri.
,,Sunt referinţe foarte interesante care permit aceste comparaţii. Şi atunci evident că, în momentul în care avem un lanţ de fast-food răspândit peste tot în lume, poate fi folosit ca echivalent al unui număr de hamburgeri care să ne dea un anumit venit", spune Adrian Măniuţiu.