Ce conțin mezelurile de la Kaufland, Lidl sau Profi. Sigur nu ai știut acest detaliu important
De cele mai multe ori, atunci când suntem pe grabă și ne e foame, mezelurile sunt o variantă comodă și rapidă. Pe rafturile supermarketurilor găsim o mulțime de astfel de produse, dar sigur nu știai un detaliu important despre aceste alimente. Ce conțin mezelurile de la Kaufland, Lidl sau Profi.
- Ce conțin mezelurile de la Kaufland, Lidl sau Profi
- Sigur nu ai știut acest detaliu important
Mezelurile sunt produse din carne, în general din carne de porc, dar şi de vită, de vânat sau de pui, acesta fiind un nume generic dat preparatelor de tip salam. Deși sunt preparate pe bază de carne și ar trebui să fie o bogată sursă de nutrienţi preţioşi, cum ar fi vitaminele din grupul B, fierul, zincul şi proteinele animale, ca urmare a procesării la temperaturi înalte, vitaminele şi enzimele conţinute de ingredientele proaspete sunt aproape complet distruse. Iată ce spun spun specialiștii despre cum se prepară aceste produse.
Ce conțin mezelurile de la Kaufland, Lidl sau Profi
În prezent, pe rafturile magazinelor găsim o gamă variată de mezeluri! Cei mai mulți români preferă să cumpere astfel de produse pentru că, de cele mai multe ori, ele reprezintă cea mai simplă soluție pentru o gustare rapidă. Specialiștii însă spun că ar trebui ca oamenii să știe ce fel de ingrediente sunt folosite pentru a prepara mezelurile.
Mezelurile – bacon, cabanos, kaizer, crenvurști etc – conțin, la o sută de grame, până la 50 de grame de grăsimi, 20 de grame dintre acestea fiind reprezentate de acizi grași saturați, potrivit unei analize realizate de cei de la InfoCons. Acizii grași sunt considerați a fi cele mai periculoase grăsimi pentru sănătatea organismului uman.
„Primul lucru la care trebuie să ne uităm este eticheta compoziţională, că nu există etichete nutriţionale, care să îţi spună câte glucide, câte lipide, câte proteine conţine produsul.
Trebuie să ştim că, pe etichetă, ingredientele sunt trecute în ordinea cantităţilor folosite. Dacă vedem că primul e apă, e evident că acesta este ingredientul care primează. Apoi poţi să vezi pe etichetă că urmează grăsimea şi carnea MDM, adică dezosată mecanic, care conţine resturile care au rămas pe carcase”, explica profesorul Gheorghe Mencinicopsci în urmă cu aproape un deceniu.