Ce e interzis să mănânci și să bei pe timp de caniculă. Acestea îți pot face rău
Lunile de vară sunt cele mai așteptate, însă pe cât de frumoase și călduroase sunt, pe atât pot fi și de periculoase. Dacă vremea de afară e extrem de caniculară, atunci medicii recomandă să nu bei sau să mănânci anumite alimente, deoarece ar putea să-ți facă rău.
- De ce nu ai voie să consumi aceste băuturi sau alimente
- Trebuie să te hidratezi în perioada caniculară
Iată ce e interzis să mănânci și să bei pe caniculă
Există unele alimente și băuturi care pe timp de vară ar putea să ne facă rău, asta în cazul în care le consumăm chiar atunci când temperaturile sunt extrem de de ridicate. E foarte bine să te hidratezi și să bei destul de multă apă, chiar dacă nu simți neapărat nevoia de a-ți fi sete, însă iată alimentele și băuturile care îți sunt interzise pe caniculă.
Alcool
În perioada caniculară, alcoolul ar trebui să nu mai existe deloc în meniul vostru zilnic. El se pare că are un efect de deshidratare și crește producția de urină, iar acesta e principalul motiv pentru care nu trebuie consumat pe caniculă.
Totodată, el afectează și capacitatea corpului de a-și regla temperatura, dar provoacă și o încetinire a hipotalamusului. Astfel, dacă organismul e deja supraîncălzit din cauza caniculei, atunci efectele alcoolului vor face corpul să creadă că e mult mai fierbinte decât e deja.
Alimentele cu grăsimi
Totodată, alimentele care conțin grăsimi ar trebui să le evităm în perioada caniculară. În schimb, medicii recomandă consumul de fructe, dar și de foarte multe legume.
Băuturile care conțin cofeină
Băuturile cu cofeină nu sunt recomandate în perioada caniculei. Cofeina are un efect diuretic și conduce astfel la deshidratarea organsimului.
Băuturile îndulcite
Băuturile carbogazoase îndulcite cresc riscul de afecțiuni renale, dar agravează și deshidratarea, iar din acest motiv nici acesta nu ar trebui să fie băute pe vremea caniculară, însă în schimb puteți consuma foarte multă apă.
Legumele care au efect diuretic
Există însă și unele legumele care au efect diuretic și duc la deshidratarea organsimului pe timpul caniculei, astfel că ele nu sunt recomandate a fi consumate în perioada în care temperaturile sunt ridicate.
Sparanghelul, ceapa, usturoiul, ardeiul gras, anghinarea sau feniculul sunt câteva dintre legumele pe care ar fi de preferat să le consumați foarte puțin pe timp de caniculară sau deloc, dacă este cazul.