Ce este bine să faci de Sfânta Maria Mică. Tradiții și obiceiuri de Nașterea Maicii Domnului
Pe 8 septembrie, creștinii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului. Sfânta Maria Mică, așa cum mai este cunoscută, este considerată sărbătoarea mamelor, a femeilor însărcinate și a tinerelor care vor să se căsătorească. Se spune că rugăciunile au o putere mai mare în această zi importantă.
- Ce este bine să faci de Sfânta Maria Mică
- Tradiții și obiceiuri de Nașterea Maicii Domnului
Nașterea Maicii Domnului este cea mai importantă sărbătoare a toamnei. Mai este asociată cu momentul în care se începe culesul viilor și lucrările agricole. Tot astăzi, se spune că rugăciunile sunt mai puternice, iar cele care își doresc să devină mame sau se pregătească să aibă un copil este bine să se roage la Maica Domnului pentru a fi binecuvântate cu prunci sănătoși.
Ce este bine să faci de Sfânta Maria Mică
Se spune că este bine ca în această zi să se aprindă o candelă la icoana Maicii Domnului, atunci când se spun rugăciuni pentru sănătatea membrilor familiei și înțelegere. La fel de bine este să se dea de pomană din pâinea și fructele sfințite astăzi la biserică și să se aprindă lumânări în memoria celor decedați.
Se mai spune că și oamenii bolnavi pot să se vindece dacă pregătesc în ajunul sărbătorii „Cozonacul Maicii Domnului” cu fructe de toamnă și stafide.Recomandat este ca astăzi să nu se împrumute bani sau obiecte, pentru că se crede că aduce ghinion.
Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului
„O, Preasfântă Fecioară, Care străluceşti prin curăţie Cerească, Ajutătoare bună a lumii, dintru Tine a strălucit Soarele Dreptăţii, Hristos Dumnezeul nostru! Te fericim şi Te proslăvim, că Tu eşti Cortul Lui Dumnezeu şi prin Tine S-a sălăşluit între noi, ca să fim poporul Lui!
Tu eşti Uşa Cerească prin care iar ni s-au deschis uşile Raiului! Tu eşti Scară Cerească prin care Dumnezeu S-a pogorât pe Pământ! Cu focul rugăciunii Tale să arzi focul patimilor noastre, ca să ne izbăvim de focul cel veşnic al gheenei!
Dăruieşte-ne şi nouă, Preacurată, precum lui Simeon, să purtăm neosândiţi în inimile noastre, pe Fiul Tău şi Dumnezeul nostru, să fim părtaşi pururea Preacuratului Său Trup şi Sânge!
Ajută-ne să ne păzim în frica Lui Dumnezeu şi să nu întinăm Biserica trupului nostru! Maica Lui Dumnezeu, Întâmpinând totdeauna pe Fiul Tău în inimile şi în sufletele noastre, să ne învrednicim prin rugăciunile Tale să dobândim şi acea Întâmpinare a Domnului nostru, împreună cu Sfinţii, ca să-L slăvim şi să-L cântăm pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin!”