Nașterea Maicii Domnului 2022. Cele mai importante tradiții de Sf. Maria Mică, pe 8 septembrie
Publicat pe 07.09.2022 la 20:14 Actualizat pe 07.09.2022 la 20:14
Nașterea Maicii Domnului este o mare sărbătoare creștină. Este o sărbătoare extrem de importantă pentru credincioși, iar aceasta se sărbătorește an de an în data de 8 septembrie. Iată care sunt cele mai importante tradiții de Sfânta Maria Mică!
- Nașterea Maicii Domnului 2022
- Tradiții și obiceiuri de Sf. Maria Mică
Nașterea Maicii Domnului, cunoscută și ca Sfânta Maria Mică, este sărbătorită an de an pe data de 8 septembrie și este o zi de sărbătoare extrem de importantă pentru creștinii ortodocși, care respectă o serie de tradiții și obiceiuri. Sf. Maria Mică este una dintre cele mai importante sărbători creștine.
Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită pe 8 septembrie 2022
Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită în data de pe 8 septembrie 2022. Pentru această zi sfântă există o serie de tradiții și obiceiuri pe care creștinii ortodocși le respectă cu sfințenie și nu uită niciodată de ele.
Ce semnificație are Sf. Maria Mică pentru credincioși
Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică este prima sărbătoare din anul bisericesc, care a început pe data de 1 septembrie. Această sărbătoare este trecută în calendarul ortodox cu cruce roșie.
Sfânta Fecioară Maria s-a născut din părinți bătrâni, Ioachim și Ana, fiind un rod al rugăciunii lor. Din acest motiv, data de 8 septembrie este una extrem de importantă pentru femeile care își doresc copii. Mai este foarte cunoscut faptul că tatăl Fecioarei Maria era sămânța lui David. Mama Fecioarei Maria era sămânța lui Aaron.
Evenimentul venirii pe lume a Maicii Domnului este consemnat în cărțile de cult și în câteva scrieri, cum ar fi Protoevanghelia lui Iacov, din secolul al II-lea. Ioachim și Ana erau văzuți ca fiind blestemați de ceilalți din cauza faptului că nu aveau copii, așa că darurile aduse la templu de cei doi erau refuzate. Cei doi au început atunci să se roage pentru a avea un copil. Astfel, Fecioara Maria a venit pe lume din doi părinți sterpi și înaintați în vârstă, dar care își doreau extrem de mult să aibă un copil.
Nașterea Maicii Domnului a fost stabilită în a opta zi din anul bisericesc, adică 8 septembrie, întrucât cifra 8 simbolizează viața veșnică. Datorită Maicii Domnului s-a născut și Iisus Hristos, Fiul Cel veșnic al lui Dumnezeu, care S-a întrupat, a învins moartea și a dăruit oamenilor viața veșnică în Împărăția Cerurilor.
Ce tradiții mai respectă românii în 2022 de Nașterea Maicii Domnului
Data de 8 septembrie apare în calendarul ortodox cu cruce roșie, motiv pentru care această sărbătoare vine cu o serie de obiceiuri și tradiții pe care credincioșii ortodocși le respectă chiar și în anul 2022.
De Nașterea Maicii Domnului este bine să mergeți la biserică cu fructele toamnei, cum ar fi struguri, prune sau gutui. Fructele trebuie să fie sfințite și apoi împărțite persoanelor sărmane. În această zi se ține candela aprinsă.
Credincioșii trebuie să se roage la Maica Domnului, în special femeile care vor să devină mame. Se spune că Fecioara Maria este protectoarea tuturor mamelor, dar și a femeilor însărcinate. Femeile se pot ruga pentru sănătatea copilului care va veni pe lume.
În această zi sfântă nu este bine să spălați, să coaseți și nu se fac deloc treburi prin gospodărie. Potrivit credinței populare, persoanele care muncesc în această zi atrag răul asupra casei. De asemenea, în această zi nu se aprinde focul în casă, iar credincioșii ortodocși nu trebuie să mănânce mâncare gătită.
Citește și: Când sunt Moșii de Toamnă 2022. Cum să te pregătești pentru Sâmbăta Morților