Ce este “metroul de poveste” care circulă în București! Pe ce magistrală circulă și în ce perioadă va fi funcțional
O nouă atracție pentru locuitorii din București și nu numai! Au ocazia să se plimbe cu ”metroul de poveste”, o călătorie spre cultură și educație. Iată ce este și pe ce magistrală urmează să circule.
- Ce este ”metroul de poveste” din București
- Locuitorii vor avea parte de experiențe inedite
Metroul din București vine cu o surpriză inedită pentru locuitori! Călătoriile lor vor fi mult mai fascinante, căci vor avea ocazia să aleagă ”metroul de poveste”. Imaginile din stații sunt de-a dreptul fabuloase.
Ce este ”metroul de poveste” din București
Metroul de poveste din București le oferă locuitorilor ocazia să afle informații interesante despre românii care au făcut istorie în țara noastră, dar în același timp să ajungă și la destinație. Acesta circulă timp de o lună, din data de 14 otombrie 2024, până în data de 15 noiembrie 2024, pe magistrala M5.
Au fost puse afișe uriașe care conțin informații despre istoria României. Acestea sunt colorate și atractive, astfel că le pot capta atenția și celor mici. Metroul de poveste face parte din programul de Cultură 2024.
”Cultura merge cu metroul în sectorul 6. În această toamnă bucureștenii sunt invitați să urce în metroul poveștilor ce va circula pe magistrala M5 și să afle mai multe detalii despre români-reper ai culturii noastre, într-un mod creativ și modern în trei stații de poveste: Constantin Brâncuși, Tudor Vladimirescu și Petrache Poenaru”, a transmis Primăria Sectorului 6.
Stațiile de metrou a fost împânzită cu afișe
Stațiile de metrou din Sectorul 6 au fost împânzite cu afișe cu diferite informații despre cultură, întrebări și răspunsuri la cele mai mari curiozități și teme abordate pentru toate vârstele, atât pentru copii, tineri, cât și pentru adulți.
Proiectul și-a propus să le ofere călătorilor o lecție de istorie și cultură într-un momentele pe care le petrec la metrou, îndreptându-se spre destinația pe care și-o doresc. De asemenea, locuitorii au ocazia să afle sau să își reamintească motivul pentru care stațiile poartă anumite nume, cum ar fi Drumul Taberei, Petrache Poenaru sau Constantin Brâncuși.