Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când e frig afară. Ce spune medicul Tudor Ciuhodaru: ”Crește riscul de infarct cu 2%!”
Temperaturile scăzute, pentru cei mai mulți dintre noi, pot fi mai mult decât inconfortabile. De asemenea, aerul rece poate fi periculos pentru sănătate, mai ales când este însoțit de vânt rapid și rece. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când e frig afară. Ce spune medicul Tudor Ciuhodaru.
- Sfaturile oferite de medicul Tudor Ciuhodaru
- Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când e frig afară
Visul tău s-a împlinit în sfârșit... au fost anunțate temperaturi scăzute și ninsori, așadar te gândești că e timpul perfect să ieși afară să te distrezi în zăpadă. Iarna este, într-adevăr, mai ales pentru unii, o perioadă cu adevărat distractivă a anului. În timp ce te distrezi afară însă, trebuie să știi să fii în siguranță. Iată care sunt sfaturile oferite de medicul Tudor Ciuhodaru.
Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când e frig afară
Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre lucrul extrem de periculos care nu trebuie făcut niciodată atunci când afară sunt temperaturi scăzute. Specialistul a vorbit despre10 lucruri esențiale care pot salva viața.
"În mașină. Dacă sunteți șofer şi plecaţi la drum lung:
1. Nu uitați să aveți lichide pentru 24 de ore, alimente precum şi medicația cronică.
2. Este bine să aveți în mașină pături sau alte mijloace suplimentare pentru a asigura încălzirea.
3. Și în aceste cazuri e bine să evitați imobilizarea prelungită și să asigurați măcar o activitate fizică minimală.
4. NU plecați la drum fără a umple rezervorul întrucât la un consum mediu orar de 1 litru de benzină/motorină un rezervor plin de 40-50 de litri vă poate asigura încălzirea în mașină pentru cel puțin o zi.
5. NU părăsiți mașina dacă este viscol și nu puteți preciza distanța până la adăpost deoarece vă puteți rătăci iar hipotermia se instalează mult mai repede în condiții de vânt şi umezeală.”, a scris medicul Tudor Ciuhodaru pe o rețea socială.
Tudor Ciuhodaru: ”Crește riscul de infarct cu 2%!”
De asemenea, specialistul îi sfătuiește pe oameni ca, dacă stau în spații deschise să aleagă haine groase, rezistente la umezeală, care să asigure protecția capului, feței şi a mâinilor pentru a evita pierderile de căldură şi încălțăminte lejeră care să nu împiedice circulația la nivelul membrelor, și să evite deplasările matinale sau nocturne, când temperaturile sunt extrem de scăzute.
"Pentru fiecare scădere cu un grad Celsius a temperaturii exterioare riscul de infarct miocardic crește cu 2%.
Evitați expunerea prelungită la frig. Alternați expunerea cu repausul în spații încălzite precum instituții publice, magazine, stații de benzină, gări.
Evitați imobilizarea prelungită. Consumați lichide calde.
Nu vă deplasați singuri noaptea, în zone izolate, mai ales pe viscol sau polei. Există riscul de a vă rătăci sau de a vă accidenta și de a rămâne izolați în frig.”, a mai scris medicul Tudor Ciuhodaru.