Ce soluție ingenioasă au găsit românii pentru a-și reduce facturile la energie electrică. Investiția pornește de la 100 de lei
Întotdeauna, atunci când au fost puși în dificultate, românii au reușit să găsească soluții. Așa s-a întâmplat și de această dată, când facturile la energie electrică au prețuri destul de mari. Așadar, pentru a-și reduce consumul și implicit, pentru a avea costuri mai mici. Ce soluție ingenioasă au găsit, investiția pornește de la 100 de lei.
- Soluția ingenioasă găsită de români pentru a plăti facturi mai mici
- Investiția începe de la 100 de lei
În ultima perioadă, sumele tot mai mari de pe facturile de energie electrică, dar și informația că ar putea fi un black-out, i-au cam speriat pe români, așa că au început să caute soluții pentru a fi independenți din punct de vedere al electricității, astfel încât să se descurce pe perioada zilelor în care ar putea rămâne fără curent.
Soluția ingenioasă găsită de români pentru a plăti facturi mai mici
Tot mai mulți români aleg să investească în mini-kitul cu panouri voltaice. Aceste sisteme energetice funcţionează pe baza panourilor solare de mici dimensiuni, sunt accesibile la preţ şi uşor de folosit, pentru că se leagă prin Bluetooth și există o aplicație prin care consumatorii pot fi porniți și opriți chiar la distanţă.
"Apar pene de curent. Sau chiar dacă nu apar, tendința este să fii în zona eco şi atunci le poți folosi pe acestea simplu, încărcate cu panoul solar. Şi poți lucra oricând, în curte, undeva la umbră sau efectiv să le folosești atunci când nu este curent. Energia vine de la soare, nu plătești nimic", spune Dan, cumpărător, pentru observatornews.ro.
Potrivit experţilor în energie, utilizarea kit-urilor smart reprezintă cea mai bună variantă pentru a face economie.
"O tehnologie smart cu panouri fotovoltaice portabile sau mobile poate fi şi o tehnologie prin care putem economisi energie", explică Adrian Vintilă, expert energie, potrivit aceleiași surse menționate anterior.
Investiția începe de la 100 de lei
Trei ore sunt necesare pentru ca acest sistem să fie încărcat. În funcție de dimensiunea kitului, timpul de utilizare este de 5-8 ore, iar prețul porneşte de la 100 de lei şi poate ajunge la câteva sute de euro.
"Un panou de 100 de W, produce pe zi în medie 400 de W, însemnând că putem să ne încărcăm şi laptop, şi telefon şi orice alt dispozitiv. Cu siguranță putem să scădem factura de energie şi în același timp să avem şi energie în locul în care trăim", a spus Dan Tudose, administrator firmă panouri fotovoltaice, potrivit aceleiași surse menționate anterior.