Ce spun medicii despre noul trend care circulă pe TikTok. Specialiștii îl consideră periculos și susțin că ”poate crește riscul de cancer”
Cadrele medicale avertizează oamenii să evite tendința periculoasă care circulă pe TikTok, trend care încurajează oamenii să se expună la soare și să evite să folosească protecție solară pentru a a „arde” acneea.
- Medicii, avertisment legat de noul trend care circulă pe TikTok
- Specialiștii spun că nebunia „bronzării cu indice UV” poate crește riscul de cancer
Nebunia „bronzării cu indice UV” de pe TikTok îți poate îmbătrâni pielea și crește riscul de cancer, spun specialiștii. Tendința, considerată de mulți ca fiind nesăbuită, implică expunerea pielii fără protecție solară, și a fost criticată de cadrele medicale care spun că este incredibil de periculoasă și ar putea duce la un cancer de piele devastator.
Medicii, avertisment legat de noul trend care circulă pe TikTok
Noul trend de pe TikTok, care implică expunerea pielii fără protecție solară, a fost aspru criticată de medici. Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să nu facă acest lucru.
Dr. Claire Merrifield, medic generalist și director medical la Selph, este îngrozită de sfaturile periculoase răspândite pe rețelele de socializare.
„Aceasta este încă o tendință TikTok care este incredibil de periculoasă și înșelătoare. Este complet fals că expunerea acneei la lumina soarelui „arde” petele. Razele UV deteriorează în mod direct ADN-ul din celulele pielii, ceea ce poate duce la mutații care provoacă cancer de piele. Dacă expuneți pielea fără să o protejați cu SPF, atunci creșteți automat riscul de cancer de piele. Ca să nu mai vorbim de îmbătrânirea prematură a pielii”, spune specialistul, scrie express.co.uk.
Unii influenceri îi încurajează chiar pe utilizatori să își facă propria protecție solară „naturală” din ingrediente precum grăsimea de vită, susținând în mod fals că aceasta are „tot felul de vitamine” și poate „preveni arsurile solare”.
„Cremele de protecție solară din comerț sunt atent formulate și riguros testate pentru a se asigura că oferă o protecție UV eficientă. Atunci când vă preparați propria cremă, nu există nicio modalitate de a ști dacă aceasta oferă vreun SPF”, a declarat Dr. Claire Merrifield, scrie aceeași sursă anterior menționată.
Expunerea la soare poate duce și la apariția ridurilor
Expunerea la soare în copilărie poate afecta modul în care pielea îmbătrânește pentru tot restul vieții.
De exemplu, conform EPA, până la 90% din modificările pielii despre care se crede adesea că sunt cauza îmbătrânirii sunt de fapt cauzate de soare. În timp, expunerea la prea mult soare poate face pielea groasă și ridată.