Ce trebuie să știe românii care vor să călătorească cu mașina în vacanță în Grecia: ”Vom fi în situația de a ni se reține autovehiculul”
A început sezonul vacanțelor, iar mulți români aleg să călătorească cu mașina în țări apropiate precum Grecia. Acest lucru vine la pachet cu o mulțime de beneficii, însă și riscuri. Iată ce trebuie să știe toți românii care urmează să plece în Grecia cu mașina și ce reguli trebuie să respecte.
- Ce reguli trebuie să respecte românii care pleacă în Grecia cu mașina
- Șoferii pot să își piardă mașinile
Lumea se pregătește pentru vacanțele de vară, iar în ultima perioadă, tot mai mulți turiști aleg să călătorească cu mașina și să renunțe la avion sau alte mijloace de transport. Chiar dacă este o alegere foarte benefică, acest lucru reprezintă o responsabilitate mai mare decât credeau. Experții au anunțat ce reguli trebuie să respecte românii în Grecia, dacă nu vor să își piardă mașinile.
Ce reguli trebuie să respecte românii care pleacă în Grecia cu mașina
Regulile de circulație diferă de la o țară la alta, iar acest lucru poate să le creeze probleme oamenilor, mai ales atunci când pleacă într-o vacanță. Ei bine, cele din Grecia sunt asemănătoare nu regulile din România. Nu putem să spunem același lucru și despre sancțiuni, însă, care sunt siferite în cele două țări.
Dacă în România primești o amendă pentru parcarea neregulamentară, în Grecia autoritățile pot să își confiște temporar mașina. Românii trebuie să fie atenți la astfel de situații, care ar putea să le strice o vacanță cu familia, având în vedere că autoturismul poate să fie confiscat între 20 și 60 de zile.
”În Grecia, o destinație foarte mult aleasă de către români, regulile de circulație sunt aceleași ca și în România, sancțiunile aproximativ identice, cu o completare că, în afară de sancțiunea în bani, există niște sancțiuni complementare.
Și sancțiunile complementare chiar pot ajunge în situația în care să strice o vacanță Dacă facem o parcare neregulamentară într-un loc care nu este amenajat pentru așa ceva, în afara sancțiunii, care este între 30 și 70 de euro, vom fi în situația de a ni se reține autovehiculul pentru 20 de zile.”, a declarat consultantul în transporturi rutiere, Adrian Lazăr, la Antena 3 CNN.
Cât costă un șezlong în Grecia
Prețurile de pe litoralul din România s-au mărit cu 30% începând cu data de 1 iulie, având în vedere că a început sezonul estival, iar cererea este mai mare. Dacă în stațiunile din România prețul unui șezlong este de aproximativ 100 lei pe zi, în Grecia turiștii pot să închirieze un șezlong cu prețul de 12 euro pe zi.