Cea mai puternică rugăciune care se rostește astăzi, 11 februarie, către Sfânta Teodora Împărăteasa. Se spune că îndeplinește orice dorință
În fiecare an, pe 11 februarie, este sărbătorită Sfânta Teodora Împărăteasa, făcătoare de minuni și despre care se spune că le aduce alinare celor care au trecut prin dezamăgiri și că îi ajută pe cei care vor să își îndeplinească dorințele.
- Cea mai puternică rugăciune care se rostește astăzi, 11 februarie, către Sfânta Teodora Împărăteasa
- Se spune că îndeplinește orice dorință
Printre alți sfinți care mai sunt prăznuiți astăzi, este sărbătoare și Sfânta Teodora Împărăteasa, considerată în tradiția ortodoxă făcătoare de minuni, mai ales în ceea ce îi privește pe cei răniți sufletește.
A fost soția împăratului Teofil și se spune că i s-a împotrivit lui, atunci când i-a interzis să mai aducă cinstire sfintelor icoane și tot datorită ei, a fost restabilit cultul icoanelor. Sfânta Împărăteasă Teodora a murit la Mănăstirea Gastrion din Constantinopol, acolo unde moaștele i-au fost găsite, după secole, neputrezite.
Rugăciunea despre care se spune că îndeplinește orice dorință către Sfânta Teodora Împărăteasa
Despre Sfânta Împărăteasă Teodora se mai spune că le este de ajutor celor care sunt răniți sufletește, de aceea, se spune că este bine să te rogi ei. Tot despre rugăciunea către Sfânta Teodora se mai spune că este făcătoare de minuni pentru cei care vor să își îndeplinească mari dorințe.
„O, Prea Cuvioasă Maică Teodora, care din copilărie pe Hristos L-ai iubit și pentru dragostea Lui în toată viața ta te-ai nevoit; multe nevoințe și ispite ai suferit și în viața cea pustnicească, cu darul lui Dumnezeu, ai sporit.Cu mulțimea înfrânării și a lacrimilor celor duhovnicești, sufletul tău l-ai luminat și în singurătatea pustiei cu isprăvile faptelor tale celor bune ai strălucit.
Pustia Sihlei cu viața ta o ai sfințit și pildă sihaștrilor te-ai făcut. Iar Prea Bunul Dumnezeu, la vremea cuvenită, sfințenia vieții tale a descoperit-o și ca pe o comoară ascunsă lumii te-a arătat. De aceea, și noi nevrednicii, cu evlavie și cu credință, cerem sfintele tale rugăciuni și te chemăm: roagă-te Prea Înduratului nostru Mântuitor, ca și noi păcătoșii în vremea vieții noastre și în vremea sfârșitului nostru să dobândim mila și mântuirea Lui, spre a slăvi și a ne închina în veacul de acum și în cel viitor Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin!”