Cele mai spectaculoase drumuri din România. Peisajele îți taie răsuflarea! Ai știut de ele?
Dacă nu ai vizitat încă aceste locuri, atunci cu siguranță trebuie să o faci. Ele se află în țara noastră și sunt cunoscute în toată lumea drept unele dintre cele mai spectaculoase șosele. Peisajele îți taie răsfularea, iar adrenalina va fi la cote maxime.
- Ele sunt cele mai impresionante șosele din România
- Drumurile care au devenit cunoscute la nivel mondial
Iată cele mai spectaculoase drumuri din România. Neapărat trebuie să le vizitezi
Dacă vrei să călătorești cu mașina prin România, atunci neapărat trebuie să mergi pe cele mai spectaculoase drumuri din țară. Vei avea parte de peisaje de vis și de locuri care cu adevărat îți vor tăia răsuflarea. Iată cele mai frumoase șosele din România.
Transfăgărășan
Transfăgărășanul e cunoscut la nivel mondial ca fiind unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume pe care le poți parcurge cu mașina.
Acesta începe din comuna Bascov, județul Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara. Drumul are o lungime de 151 de kilometri și traversează Munții Făgăraș. Acesta e situat la altitudinea de 2042 de metri.
Transrarău
Un alt drumul spectaculos din România este Transrarău. Acesta traversează masivul Rarău și oferă o priveliște care îți taie răsuflarea cu adevărat.
Drumul are o lungime de 28 de km și leagă satele Chiril și Pojorata, care traversează Munții Rarău și urcă până la altitudinea de 1400 de metri deasupra mării. Transrarăul poate fi traversat chiar și cu bicicleta sau pe jos și mai poartă numele de Drumul Comorilor.
Trans Semenic
Trans Semenic este drumul care traversează masivul Semenic, una dintre cele mai pitorești zone din vestul țării noastre. Acest drum leagă localitățile Văliug și Slatina-Timiș, ambele din Caraș Severin.
Pentru a intra pe acest drum se poate merge fie pe varianta veche, de la Reșița la Văliug, fie pe cea nouă și pornind de pe DN6.
Transalpina
Cel mai înalt drum din România, dar și din întregul lanț al Munților Carpați e reprezentat de Transaplina. El ajunge la altitudinea maximă de 2145 de metri în Pasul Urdele, iar drumul traversează Munții Parânde de la nord la sud, paralel cu Valea Oltului și Valea Jiului.
Acest drum mai poartă numele și de ”Drumul Regelui”, asta pentru că Regele Carol al II-lea, după ce l-a construit, în 1935, a mers cu familia sa să-l inaugureze.
Translucani
Translucani este un fost drum agricol, dar care a fost asfaltat recent cu ajutorul Uniunii Europene. Peisajul pe care îl are acest drum este unul spectaculos, iar acesta urca până la altitudinea de 700 de metri.
El leagă județul Timiș de Caraș Severin iar lucrările la acest drum au avut o complexitate ridicată, fiind zonă montană și fiind nevoie chiar să se sape și în stânci.
Poarta Transilvaniei
Pe un tronson de 17 kilometri, drumul național 177D poartă și numele de ”Poarta Transilvaniei”. Acesta e drumul turistic care leagă Bistrița Năsăud de mai multe zone din țară, iar această șosea face legătura între Prundu Bârgăului și Bistrița Bârgăului și Colibița.