Cine sunt românii care ar putea plăti impozit suplimentar pe case. Ce prag nu trebuie să depășească imobilele
Vești proaste pentru anumiți români! Cine sunt cei care ar putea plăti impozite mai mari pe case. Ce prag nu trebuie să depășească imobilele pentru ca proprietarii să nu scoată mai mulți bani din buzunar.
- Vești proaste pentru români
- O anumită categorie ar putea plăti impozit suplimentar pe case
- În ce prag trebuie să se încadreze imobilele
Potrivit draftului de ordonanță pregătit de coaliția de guvernare, românii ar putea plăti impozite mai mari pe case, dacă imobilele depăşesc un anumit prag. La antena3.ro a fost prezentat draftul respectiv al OUG privind măsurile fiscale ale guvernului Ciolacu care e posibil să sufere unele modificări.
Cine sunt românii care ar putea plăti impozit suplimentar pe case
Românii care ar putea plăti un impozit mai mare pe locuinţe sunt cei care dețin proprietăți a căror valoare cumulată a acestora depăşeşte 2.5 milioane de lei. Și asta nu e tot! Și impozitul la vânzarea de locuințe ar putea creşte.
Așadar, cei care dețin proprietăți cumulate care depășesc 2,5 milioane lei, aputea plăti un impozit suplimentar de 1%.
Și persoanele fizice care au în proprietate clădiri situate în România şi a căror valoare impozabilă calculată potrivit depășește 2.500.000 lei, adică circa 500.000 de euro, sunt obligate la plata impozitului, care se calculează prin aplicarea unei cote de 1% asupra diferenței dintre suma valorilor impozabile individuale comunicate de către organul fiscal local prin decizia de impunere și plafonul de 2.500.000 lei.
Va crește impozitul și la vânzarea de locuințe
Veștile proaste continuă pentru români! În perioada următoare, va crește și impozitul la vânzarea de locuințe.
"La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează la valoarea tranzacţiei prin aplicarea următoarelor cote:
a) 5% pentru construcţiile de orice fel şi terenurile aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, deţinute o perioadă de până la 3 ani inclusiv;
b) 3% pentru imobilele descrise la lit. a), deţinute o perioadă mai mare de 3 ani", se mai arată în draftul austerităţii.