Cum au reușit să se salveze cei aproape 400 de pasageri din avionul care a luat foc, în Tokyo. Aeronava s-a făcut scrum: ”Regulile sunt urmate la sânge”
În urmă cu câteva ore, un avion a luat foc în timp ce ateriza pe Aeroportul Haneda din Tokyo. Acesta a intrat în coliziune cu o aerpnavă a Gărzii de Coastă, iar impactul a fsot devastator. Deși avionul s-a făcut scrum, cei aproape 400 de pasageri s-au salvat. Iată ce i-a ajutat!
- Ce i-a salvat pe pasagerii incidentului din Tokyo
- Din 379 de persoane, doar cinci sunt date dispărute
Incidentul din Tokyo, de astăzi, a pus în pericol viața pasagerilor. 379 de persoane au fost la un pas de moarte, după ce un avion a luat foc și a ars în întregime.
Deși a fost o situație limită și foarte gravă, rezultatele sunt mai bune decât s-ar fi crezut. 373 de persoane s-au salvat, iar cinci sunt date dispărute și o persoană rănită.
Cum au reușit să se salveze cei aproape 400 de pasageri din avionul care a luat foc, în Tokyo
Acest lucru a fost un adevărat miracol, căci șansele ca toate persoanele să moară au fost foarte mari. Însă, se pare că ceea ce i-a salvat pe toți a fost respectarea riguroasă a regulilor și faptul că au făcut lucrurile așa cum le-a indicat echipajul de zbor. Operațiunea de evacuare este foarte strictă, iar abaterea de la reguli poate duce la tragedie.
Un expert în aviație a precizat că timpul este cel care îi salvează pe oameni de la astfel de incidente.
Mai exact, pasagerii trebuie să se grăbească în astfel de cazuri, chiar dacă acest lucru înseamnă să lase tot în urmă, atât bagaje, cât și obiecte personale.
”Evacuările nu se fac doar pe o singură ieșire. În funcție de dimensiunile avionului sunt mai multe ieșiri de evacuare și fiecare secțiune a avionului are o anumită ieșire de urgență. Fiecare ieșire de gestionare este gestionată de un însoțitor de bord care inițiază și aplică această evacuare. Și aceasta se poate face din orice mijloace de aplicare.
Dacă este vorba de Japonia, o țară foarte disciplinată, unde regulile sunt urmate la sânge, tot ce trebuie să facă însoțitorul de bord, probabil, este să ordoneze oamenii și să-i evacueze. În alte părți se aplelează la ridicarea tonului, împingerea pasagerilor către ieșirea de evacuare. Nu e timp de piredut, pasagerii nu trebuie să stea să-și caute poșetuțele. Te-ai ridicat de pe scaun și te-ai dus la ieșirea cea mai apropiată”, a declarat Cătălin Prunariu, expert în aviație, la observatornews.ro.
Peste 30 de oameni au murit în prima zi din an
Peste 30 de oameni și-au pierdut viața, în prima zi din an, în Japonia. În urmă cu o zi, un cutremur îngrozitor a zguduit țara și a provocat un adevărat dezastru.
Ultimul bilanț al autorităților arată că peste 30 de oameni au murit, iar numărul ar putea să crească. Autoritățile îi caută, în continuare, pe oameni prin ruine.