Cum va arăta și unde se construiește ”Orașul Apocalipsei”! Va fi asamblat direct pe apă și va putea fi mutat oricând / VIDEO
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 19.06.2023 la 13:52
Actualizat pe 19.06.2023 la 14:18
Deși pare de domeniul science fiction, este real. Compania japoneză N-Ark construiește un oraș plutitor. Este vorba despre o construcție maritimă proiectată să reziste la creșterea mareelor, dar și în cazul unui cataclism major.
- Plan incredibil pentru orașul plutitor „Arca lui Noe”, din viața reală
- Construcția ar urma să găzduiască 40.000 de oameni în cazul unei catastrofe
- Măsurând 4 km în circumferință, planul ar fi ca oamenii să poată ajunge în orice punct din oraș într-o oră
Așa cum menționam și în rândurile de mai sus, compania din Japonia lucrează la un proiect extrem de ambițios, un oraș plutitor, care, potrivit primelor informații, va fi autosuficient și va găzdui aproximativ 40.000 de oameni. Compania japoneză N-Ark a numit acest oraș Dogen City.
Cum va arăta ”Orașul Apocalipsei”
Numit de japonezi orașul Dogen, acesta va fi proiectat să reziste la creșterea mării indusă de schimbările climatice și să ofere energie, hrană și apă pentru aproximativ 40.000 de persoane. Sustenabilitatea nu este însă singurul obiectiv al acestui concept revoluționar.
Start-up-ul maritim din Japonia a dezvăluit care sunt planurile pentru ceea ce numește Dogen City, o metropolă plutitoare care nu numai că se va adapta la schimbările climatice, ci va oferi locuitorilor săi și servicii de sănătate de ultimă oră și prevenirea bolilor.
Cu o mărime de 390 de acri, cartierul „fără boală” va putea găzdui 40.000 de oameni simultan, 10.000 de rezidenți și 30.000 de vizitatori sau turiști. Structura circulară ar fi capabilă să reziste dezastrelor naturale și să aibă locuințe publice, centre de cercetare medicală, facilități de producție de alimente și chiar locuri de lansare pentru nave spațiale.
Ce presupune să locuiești în ”Orașul Apocalipsei”
Potrivit primelor informații, locuirea în orașul Dogen înseamnă că rezidenții pot participa la consultații zilnice prin telefoane care folosesc senzori, li se vor lua probe de sânge și le vor fi făcute analize pentru a-și evalua starea de sănătate.
În plus, vor avea, de asemenea, acces la chirurgie robotică avansată și la cercetarea medicamentelor. În ceea ce privește alimentele, ingredientele funcționale și mâncarea, vor fi cultivate la fața locului, folosind o tehnologie de cultivare inovatoare, care se bazează pe apa de mare ca sursă de nutrienți pentru plante.
Proiectul va produce aproape 7.000 de tone de alimente anual și va genera 22.265.000 kW de putere.
În prezent, nu există niciun detaliu despre locul exact unde va fi situat orașul Dogen sau despre o dată anume la care va fi finalizat proiectul.