Cum funcționează vaccinul anti-Covid-19 de la CureVac și în ce fază a dezvoltării se află în prezent
Omenirea, salvată de pademia de coronavirus de vaccin! Cum funcționează vaccinul anti-Covid-19 de la CureVac și în ce fază a dezvoltării se află în prezent? Avem toate detaliile!
- Cum funcționează vaccinul anti-Covid-19 de la CureVac?
- În ce fază a dezvoltării se află în prezent?
De când a fost fabricat vaccinul anti-COVID-19, oamenii au început să se calmeze și să nu le mai fie deloc teamă pentru viețile lor. Cu toate că au apărut noile tulpini ale virusului ucigaș din China, specialștii pregătesc în continuare noi vaccinuri pentru a preveni boala care a luat mii de vieți. De asemenea, pe data de 19 noiembrie 2020, Comisia Europeană a aprobat cel de-al cincilea contract cu compania farmaceutică CureVac.
Cum funcționează vaccinul anti-Covid-19 de la CureVac și în ce fază a dezvoltării se află în prezent
Conform informațiilor făcute publice de către autorități, contractul cu CureVac include chiziționarea a 225 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Totodată, vorbim și despre opțiunea țărilor de a solicita până la 180 de milioane de doze suplimentare.
Iar asta nu este tot! Statele membre ale Uniunii Europene sunt cele care pot hotărî, la rândul lor să doneze vaccinul altor țări fără posibilități, dar mai ales, cu venituri medii. CurveVac este considerat un vaccin cu acid nucleic, la fel ca și BioNTech/Pfizer și cel de la Moderna. Zilele trecute, ministerul Sănătăţii a semnat o comandă de încă nouă milioane de vaccinuri anti-COVID-19 de la compania germană CureVac.
”Premierul şi-a exprimat deja disponibilitatea pentru a aloca resursele necesare pentru procurarea tuturor vaccinurilor care sunt disponibile. Ministerul Sănătăţii a semnat, zilele trecute, o comandă pentru încă 9 milioane de vaccinuri CureVac, unul dintre produsele care încă nu a fost aprobat, dar există încă o înţelegere clară că dacă procesul va merge mai departe, dacă vaccinul va fi aprobat, va ajunge în cantităţi rezonabile - cum spuneam, vorbesc de 9 milioane de doze - şi în România”, a spus ministrul Sănătăţii .
Vlaid Voiculescu a ținut să precizeze că, în momentul de față, în România, există mai multe centre de vaccinare cu circuit închis decât cele cu un circuit deschis. De asemenea, ministrul Sănătății a vorbit despre diferența între cele două, susținând că centrele cu circuit deschis sunt cele unde toată lumea se poate progama, în timp ce cele cu circuit închis se referă la anumite categorii de oameni.
”30% din vaccinări sunt în afara platformei de vaccinare. Există platformă de programare şi există Registrul Naţional pentru Vaccinare. Acestea două trebuie puse împreună. (...) Avem, în acest moment, mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Centre cu circuit deschis înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte din populaţia României, doar anumite categorii se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează”, a mai adăugat Vlad Voiculescu.
Potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, ieri, 27 ianuarie, au fost depistate 3.174 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. În același timp au fost înregistrate 77 decese și 1.025 pacienți în stare gravă, pe secția de Terapie Intensivă.