De ce tot mai multi tineri fac cancer de colon. În SUA e principala cauză de mortalitate la tinerii adulti
Cancerul la colon a devenit un pericol din ce în ce mai mare în rândul tinerilor. Din acest motiv, specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele care duc înspre această boală cruntă. Iată de ce se îmbolnăvesc tot mai mulți tineri de cancer la colon.
- De ce este cancerul la colon o boală care îi afectează mai ales pe tineri
- Ce trebuie să știe oamenii
Aceasta este una dintre bolile de care se teme toată lumea, indiferent de partea organismului pe care o afectează.
Spre deosebire de alte tipuri de cancer, care apar la persoanele trecute de prima tinerețe, cel la colon îi afectează în mod direct pe tineri. Acest lucru a ridicat multe semne de întrebare.
De ce tot mai multi tineri fac cancer de colon
Având în vedere numărul mare de cazuri, este important ca tinerii să fie atenți la cauzele care provoacă această boală gravă. Potrivit specialiștilor, există mai multe aspecte care favorizează apariția cancerului la colon, iar printre ele se numără obezitatea, sedentarismul și consumul de mâncare procesată.
De asemenea, altă cauză poate fi chiar consumul frecvent de antibiotice. Se ia în calcul și transmiterea genetică, în cazul în care unul dintre părinți s-a confruntat cu aceeași boală.
Pentru a nu ajunge în starea agravată a bolii, este important ca oamenii să fie atenți la simptome. Astfel, orice durere neobișnuită și gravă de stomac, care persistă câteva zile, poate fi un semnal de alarmă.
Printre cele mai frecvente simptome mai sunt și modificări ale tranzitului intestinal, anemia, grețurile sau starea de balonare.
Ce alte tipuri de cancer îi mai afectează pe tineri
În ultimii ani, cancerul a devenit o boală din ce în ce mai prezentă în cazul tinerilor, iar acest lucru este îngrijorător.
Cele mai frecvente tipuri care apar în cazul lor sunt cancerul la ficat, cancerul endometrial și chiar și cancerul la sân. Una dintre cele mai întâlnite cauze este stilul de viață și alimentația.
Astfel, o alimentație sănătoasă, încă din primii ani de viață, poate să îi ferească pe copii și pe tineri de aceste probleme. S-a demonstrat faptul că mâncarea semi-preparată și cea procesată este mult mai dăunătoare decât pare.