Decizie finală în dosarul liderului grupării Sportivilor care a fugit din țară fix înainte de a fi condamnat / Detalii exclusive
În timp ce Vali Nebunu își continuă afacerile - în Irlanda, conform unor surse -, iar Poliția Română îl caută prin Sectorul 4, judecătorii au respins definitiv și ultima cerere de modificare a condamnărilor date în dosarul de trecere frauduloasă a frontierei.
- Judecătorii au dat hotărârea definitivă în procesul interlopilor din gruparea Sportivilor
- Unul dintre complicii lui Vali Nebunu apelase la o cale extraordinară de atac
- Instanța a respins cererea infractorului
Curtea de Apel Timișoara a respins, marți, cererea formulată de unul dintre complicii lui Vali Nebunu, în care respectivul solicitase modificarea sentinței, apelând la o cale extraordinată de atac: contestaţia în anulare. „Respinge ca inadmisibilă în principiu contestaţia în anulare formulată de petentul Bodea Iosif Nicodim, cu privire la sentinţa penală nr. 167 din data de 19.05.2021 pronunţată de Tribunalul Arad în dosar nr. 2438/108/2020 rămasă definitivă prin decizia penală nr. 1058/20.10.2021, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara. În temeiul art. 275 alin. 2 C. proc. pen., obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată azi, 03.05.2022, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, au decis magistrații.
Ca și alți infractori cu pile la nivel înalt, Valentin Eugen Băluș, alias Vali Nebunu, a reușit să fugă din țară fix înainte de a fi condamnat definitiv. Țara vuia, toată lumea știa clar că Valentin Băluș va primi pedeapsă cu executare, însă „oamenii legii” l-au ratat... La rândul ei, Doina Băluș, nevasta liderului gruării de tip mafiot Sportivii, a fost condamnată la doi ani, cu suspendare. „Condamnă pe inculpata Băluş (fostă Derviş) Doina, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în formă agravată. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de supraveghere cu o durată de 3 ani”, a fost sentința instanței.