Doliu în lumea presei din România. S-a stins din viață, la 45 de ani, un cunoscut fotograf / FOTO
E doliu în lumea presei din România. Un cunoscut fotograf sportiv s-a stins din viață la vârsta de 45 de ani. Tristul anunț al trecerii acestuia în neființă a fost făcut de un prieten de-al său, prin intermediul paginii de Facebook.
- Lumea presei din România este în doliu
- Un cunoscut fotograf s-a stins din viață la vârsta de 45 de ani
Vestea că Alexandru Hojda, un cunoscut fotograf sportiv din România, s-a stins din viață la vârsta de 45 de ani, a întristat comunitatea sportivă. Vestea că acesta a murit a fost dată de un prieten de-al său, prin intermediul paginii de Facebook.
Un cunoscut fotograf s-a stins din viață la vârsta de 45 de ani
Alexandru Hojda a murit. Fotograful sportiv a încetat din viață la doar 45 de ani. Potrivit informațiilor, acesta s-a stins din viață din cauza unei boli necruțătoare.
„Cei care au lucrat în presă știu că nu a fost deloc simplu, ziariștii și fotoreporterii neavând sâmbăta și duminica libere, fiind serile și uneori nopțile pe stadioane, în săli și pe drumuri, în diverse deplasări prin țară și prin lume. O viață frumoasă, palpitantă, însă care te și consumă, atât fizic, cât și psihic”, a notat pe Facebook jurnalistul Marian Burlacu.
Alexandru Hojda era cunoscut pentru talentul său în arta fotografiei, în capturarea momentelor definitorii din lumea sportului. A contribuit la publicații de prestigiu precum „Gazeta Sporturilor”, „ProSport” și „Adevărul”.
Alexandru Hojda s-a stins din viață în Germania, acolo unde se stabilise în ultimii ani.
Florin Brătescu, primul bărbat prezentator din TVR, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani
Florin Brătescu, realizatorul celebrei emisiuni Reflector, una dintre primele emisiuni de anchetă din istoria televiziunii din România, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani, în luna aprilie a acestui an.
Florin Brătescu a reprezentat un model pentru mai multe generaţii prezentatori și jurnaliști care l-au admirat și i-au apreciat profesionalismul.
„Inițial, la TVR, erau doar femei, dar la un moment dat s-au gândit să bage și voce de bărbat, așa că s-au gândit să mă trimită la televiziune. Nimeni nu se omora să se ducă la TVR la vremea aceea, la radio erai sancționat prin trimitere la televiziune, așa era privită televizunea. M-am dus la TV, am realizat jurnale. TVR-ul se mutase în Moliere și avea o emisiune „În fața hărţii”.”, povestea Florin Brătescu, cu ceva vreme în urmă, potrivit EVZ.