Elevii vor reveni în școli în data de 5 mai. Anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anuțat că elevii vor reveni la școală din data de 5 mai. Excepție fac doar cei din anii terminali, care revin în bănci în data de 10 mai.
- Elevii revin în bănci din 5 mai, potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu.
- Execepție fac cei din anii terminali, care vin din 10 mai la școala.
Elevii revin în bănci din 5 mai
Începând cu dat de 5 mai, elevii vor reveni în școli. Doar elevii din anii terminali revin pe data de 10 mai. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a subliniat că pentru aceștia, luna de cursuri rămasă este foarte importantă și nu se poate desfășura doar cu jumătate elevii unei clase, așa cum s-a dorit.
„Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai.
Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete. Am cerut eliminare acestei condiții.
În 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate.", a spus Sorin Cîmpeanu.
Totodată, Cîmpeanu a subliniat că în cazul școlilor speciale prezența fizică este esențială. Acesta a declarat că sunt 27.750 de elevi, majoritatea cu tulburări, inclusiv din spectrul autist, care au nevoie de prezență fizică și servicii speciale care nu pot fi asigurate online.
Se pot recupera pierderile în vacanța de vară
De asemenea, ministrul Educației a vorbit depre pierderile provocate de criza sanitară și a menționat că se va lua în calcul orice măsură pentru recuperarea lor, inclusiv programe derulate în vacanța de vară.
„Programul de ore remediale, care s-a putut derula inclusiv în vacanță, care presupune implicarea a 250.000 elevi e necesar, dar nu suficient, de aceea e necesară prezența fizică. Am propus extinderea acestui program pentru anul școlar 2021 – 2022. Cei din clasele terminale nu vor mai putea beneficia de acest program", a mai spus ministrul Educației.
Politicianul a insistat pe respectarea măsurilor de protecție pentru a micșora cât mai mult riscul de infectare, astfel încât să se poate recupera pierderile. Totodată, acesta a afirmat că testarea în școli cu teste noninvazive este o inițiativă propusă Ministerului Sănătății și se așteaptă o decizie în acest sens.