Epidemie de scarlatină la o școală din România! Doi dintre cei trei copii infectați au ajuns la spital
Este epidemie de scarlatină în România! Infecția a fost depistată într-o școală, care ar putea să devină un adevărat focar. Până în acest moment, doi dintre cei trei copii infectați au ajuns la spital, iar despre cel de-al treilea, medicii încă nu au informații.
- A fost declarată epidemie de scarlatină în România
- Ce se întâmplă cu elevii dintr-o școală din țară
O școală din România se confruntă cu o problemă gravă, după ce a fost declarată epidemie de scarlatină. Doi copii au ajuns la spital, iar despre cel de-al treilea care a fost trimis acasă încă nu se știu informații. Părinții stau cu frica unui posibil focar în unitatea de învățământ, astfel că autoritățile au început să ia deja măsuri.
A fost declarată epiedemie de sclaratină în România
Totul a început în urmă cu câteva zile, când doi copii s-au simțit rău la școală, în Galați, și au fost trimiși acasă. Ulterior, cei doi elevi au fost testați, iar rezultatul a fost pozitiv. La puțin timp distanță, un alt copil a trecut prin aceaași problemă. Cei doi copii au ajuns la spital și se află sub îngrijirile medicilor, însă conducerea școlii nu are încă informații despre starea de sănătate a celui de-al treilea copil.
Imediat după incident, conducerea unității de învățământ s-a autosesizat și a luat măsuri, de teama părinților că elevii ar merge într-un adevărat focar de scarlatină. Așadar, sălile de clasă au fost dezinfectate sălile de clasă și a fost făcut triaj epidemiologic, specific celui din pandemie.
După acest proces, a mai fost descoperit încă un caz de scarlatină. Acesta a fost luat de părinți și dus acasă.
Ce este scarlatina
Scarlatina este o boală destul de rar întâlnită în România, comparativ cu alte afecțiuni. Aceasta se manifestă mai ales la copii, prin stări de febră, dureri în gât și sau eruppții la nivelul pielii. Grupa de vârsta cel mai des afectată este între 5 și 10 ani, din acest motiv școlile sunt principalele locuri cu cel mai mare risc de infecție.
Această infecție bacteriană poate să fie transmis pe cale aeriană, în cele mai multe din cazuri. Infecția ajunge de la o persoană la alta mai ales prin tuse sau strănut, astfel că riscul crește semnificativ când vorbim despre un colectiv sau membrii unei familii.