Live acum Visul românesc – succes internațional
Prime time 19:30/ In culisele celebritatii
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Europa se pregătește pentru școală. Care va fi procedura în alte țări lovite de Covid

Europa se pregătește pentru școală. Care va fi procedura în alte țări lovite de Covid

Publicat pe 02.09.2020 la 12:52 Actualizat pe 02.09.2020 la 12:52

Copiii încep noul an școlar în toate țările Uniunii Europene. În acest sens se impune adoptarea unor noi măsuri de sigruanță pentru desfășurarea activităților didactice.

Condițiile în care se vor desfășura cursurile, în alete țări ale Uniunii Europene

Instagram

În Franța, profesorii sunt obligați să poarte mască. Elevii se vor întoarce în școli de la 1 septembrie cu o versiune mai permisivă a setului de reguli, față de cele cu care aceștia erau obișnuiți în luna mai. De exemplu, limitarea numărului de elevi dintr-o clasă a fost anulată, iar distanțarea nu este obligatorie, în situația în care va deveni imposibilă repartizarea tuturor elevilor în sălile de clase.

În schimb purtarea măștii este obligatorie pentru angajații școlilor și pentru elevi cu vârste de peste 11 ani, chiar dacă este respectată distanțarea de 1m depărtare între aceștia. Profesorii vor preda purtând masca de protecție.

Școlile nu mai sunt obligate să prevină amestecarea de clase și grupuri de elevi, dar sunt încurajate să modifice începerea și terminarea semestrelor pentru a preveni existența grupurilor mari de persoane. Podelele, mesele și suprafețele ce sunt atinse în mod regulat, precum mânerele ușilor, trebuie să fie curățate și dezinfectate cel puțin o dată pe zi.

Măsurile de siguranță, impuse în scolile europene

Elevii din Scoția vor fi obligați să poarte măști începând cu data de 31 August.

În Italia numărul elevilor dintr-o clasă va fi micșorat. Italia a închis toate școlile în luna martie și a impus una dintre cele mai stricte izolări din Europa. Copiii nu au fost lăsați să meargă la școală nici după ce măsurile de carantină au început să se îmbunătățească în luna mai. Urmează ca școlile să se deschidă pe 14 septembrie.

Studenții sunt obligați să păstreze distanța de 1m, astfel numărul elevilor dintr-o clasă va scădea. Ei vor fi împărțiți în diverse grupuri, accesul elevilor în școli se va face la intervale de timp diferite iar școlile vor fi deschise și sâmbăta pentru recuperări. Elevii cât și profesorii vor fi nevoiți să poarte mască, iar profesorii vor purta și vizoare. Lecțiile vor fi ținute în aer liber acolo unde este posibil sau în spații ample precum teatre sau muzee.

Învățământul de la distanță va fi valabil pentru studenții ce trăiesc împreună cu unul sau mai mulți membrii ai familiei ce prezintă un caz de boală sau vulnerabilitate la noul coronavirus.

În Germania atingerea balustrăzilor este interzisă! Anul școlar va începe în perioade diferite de timp pentru fiecare dintre cele 16 state germane, dar s-au pus toți de acord în luna Iuli cu privie la decizia ca începerea școlilor să se facă după terminarea vacanței de vară.

Este de preferat să se aplice măsuri de iginenă suplimentare precum spălatul frecvent pe mâini și evitarea atingerii balustrăzilor când elevii urcă sau coboară scări. Măștile nu sunt obligatorii, iar cadrele didactice pot fi testate gratuit.

Clasele au fost reorganizate în grupuri de câteva sute de studenți. Nu se impun măsuri de distanțare între membrii grupurilor, dar fiecare grup are propria zonă din curtea școlii, garderobă, toaletă și cantină.

În unele state și elevii și profesorii vor trebui să poarte măști pe când în alte state nu se impune purtarea măștii. Unele fac purtarea măștii obligatorie pe holuri, iar altele doar în zonele comunale. Statul Mecklenburg-Western Pomerania din nord-estul țării a fost primul care a luat inițiativa de deschidere a școlilor.

Cu toate acestea, un liceu dintr-un stat a trebuit să închidă în prima săptămână după deschidere, după ce un profesor a fost testat pozitiv pentru coronavirus. O școală gimnazială a fost de asemenea închisă timp de două săptămâni după ce unul dintre elevi a fost testat pozitiv.

În Spania toaletele vor fi curățate de 3 ori pe zi. Câțiva elevi au fost înapoi la școală pe la sfârșitul lunii mai, dar a fost voluntar. Acum planul este ca toți studenții să se întoarcă în septembrie. Studenții vor fi nevoiți să păstreze o distanța de cel puțin 1.5m între ei, excepție făcând copiii mici, cârora le va fi permis să fie în grupuri de 15-20 fără dinstanțare fizică. Activitățile în aer liber vor fi prioritare iar programul și pauzele elevilor vor fi decalate. Măștile sunt obligatorii în autobuzele de transport în comun.

În Olanda se va verifica periodic instalația de aer condiționat. Programul va rămâne ca înainte de pandemie. Guvernul permite ca studenții ce au pe cineva în categorie de risc ridicată membru al familiei ca aceștia să stea acasă. Purtarea măștii în școli nu este obligatorie, excepție făcând doar unele școli. De asemenea trebuie ca școlile să facă verificări ale sistemelor de ventilație pentru a limia riscul de împrăștiere a virusului.

În Denmarca: Orarul elevilor a fost schimbat pentru a nu se intersecta. Danemarca și Norvegia au fost primele țări Europene care au permis elevilor să înceapă școala în timpul pandemiei, de la jumătatea lunii Aprilie. Redeschiderea școlilor pentru copiii cu vârste cuprinse între 12-16 ani a urmat de pe data de 18 Mai.

Alte țări au urmat exemplul din școlile din Danemarca: ore de începere a cursurilor decalate, spălatul mâinlor frecvent, grupuri cât mai mici de elevi și evitarea contactului cu ceilalți.

Noul an școlar va începe la sfârșitul lunii august, în ciuda faptului că numărul de infectări continuă să crească, în special în rândul tinerilor.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Europa se pregătește pentru școală. Care va fi procedura în alte țări lovite de Covid
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Beauty & Lifestyle
De ce este bine să consumi semințe de dovleac. Ce beneficii au pentru sănătate
  • De ce este bine să consumi semințe de dovleac
  • Fac parte din categoria superalimentelor
Showbiz intern
Ți se rupe sufletul! Tatăl lui Andrei Perneș de la Mireasa, în lacrimi! Nu s-a putut desprinde de sicriu / FOTO
  • Andrei Perneș de la Mireasa a fost înmormântat astăzi în satul natal
  • Tatăl lui, copleșit de durere
  • Nu s-a putut desprinde de sicriul
Showbiz intern
Lacrimi și durere la despărțirea de Andrei Perneș de la Mireasa. Imagini sfâșietoare de la înmormântare / FOTO
  • Andrei Perneș de la Mireasa este condus astăzi pe ultimul drum
  • Lacrimi și durere la despărțirea de fostul concurent
Horoscop
Lună Nouă pe 28 februarie 2025. Cum sunt afectate zodiile și ce să faci pentru a-ți manifesta dorințele
  • Luna Nouă pe 28 februarie 2025
  • Ce impact va avea asupra zodiilor
Showbiz intern
Decizie fără precedent în emisiunea Mireasa! Ce se întâmplă astăzi, în ziua în care este înmormântat Andrei Perneș. Simona Gherghe a anunțat
  • Andrei Perneș de la Mireasa va fi înmormântat astăzi
  • Ce se întâmplă în emisiune în ziua în care va fi condus pe ultimul drum
Showbiz intern
„Nu mai fugiți după femei puternice”. Emilia Ghinescu, mesaj pentru cei care o curtează. Artista este o femeie singură de aproape doi ani
  • Emilia Ghinescu, mesaj pentru cei care o curtează
  • Artista și iubitul s-au despărțit în urmă cu aproape doi ani
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
"Nu pot să cred că America ne cere să-i alegem pe oamenii ruşilor". Iulian Fota, despre atacurile din SUA la adresa României
recomandare pe as.ro
Greşeala fatală care l-a costat toată averea pe un fost milionar român celebru: „De acolo a plecat”!
Romania TV
Magazinele ”La Sibieni”, ÎNCHISE pe capete. Angajații spălau salamul expirat cu acetonă și îl repuneau la vânzare
Romania TV
Un bucătar renumit a slăbit 90 de kilograme în 8 luni. Nu și-a tăiat stomacul și a ținut o dietă foarte UȘOARĂ!
recomandare pe antena3.ro
"A murit pentru că a furat ciocolată". Cutremurătorul caz al unei fete de 13 ani, care lucra ca menajeră în casa unei familii bogate
recomandare pe antena3.ro
Povestea ardeleanului de culoare care oferă consultanță în afaceri și te învață să gătești pe TikTok: „Am fost sărac lipit”
recomandare pe antena3.ro
Insula care se poate închiria în întregime cu doar 50 de euro pe noapte. Are o casă cu 9 dormitoare, complet utilată
recomandare pe playtech.ro
Durere mare la înmormântarea lui Andrei Perneș! Obiectul ciudat pus pe sicriu, cei prezenţi nu au...
recomandare pe playtech.ro
Secretul moldovencelor pentru cea mai bună ciorbă de fasole. Doar ele o fac aşa
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe Ciao.ro
Mânuţele la control! Vedele din România, surprinse în ipostaze stânjenitoare cu mâna la...
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Vicecampioana olimpică și-a arătat tatuajele și piercing-ul dintr-o zonă delicată
recomandare pe bzi.ro
Cum a surprins-o Fuego pe Irina Loghin de ziua de naștere a artistei! Ce cadou inedit i-a oferit
recomandare pe bzi.ro
Sânziana Negru a fost reținută pe un aeroport din Arabia Saudită! Ce a putut să pățească influencerița
recomandare pe dailybusiness.ro
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
recomandare pe dailybusiness.ro
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
recomandare pe Jurnalul.ro
Astrologia și succesul financiar: Ce zodii produc cei mai mulți miliardari?
recomandare pe a1.ro
Ce sport practică fiul lui Pepe, după aproape doi ani de înot. Micuțul este susținut de tatăl său: „Am vorbit cu..”