Live acum
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » EXCLUSIV / Răsturnare de situație în dosarul polițiștilor torționari / S-a schimbat... modificarea!

EXCLUSIV / Răsturnare de situație în dosarul polițiștilor torționari / S-a schimbat... modificarea!

De Narcis Voica.
Publicat pe 29.04.2022 la 23:37 Actualizat pe 29.04.2022 la 23:37

Polițiștii care au răpit doi oameni și i-au torturat - victimele murind între timp -, apoi au apelat la mafioții din gruparea Sportivilor ca să reducă la tăcere una dintre victime, s-au trezit cu fanteziile spulberate.

Judecătorii care le oferiseră libertate absolută s-au sucit în urmă cu trei zile și au decis ca liderul torționarilor, Viorel Șeicaru, să rămână în arest la domiciliu, iar ceilalți opt polițiști specializați în răpiri și tortură - printre care și Viorel Răzvan Lupu și Dorin Nine - să stea sub control judiciar. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu dispusă față de inculpatul ȘEICARU VIOREL-CONSTANTIN. Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă față de inculpatul Șeicaru Viorel-Constantin până la o nouă verificare a măsurii preventive dar nu mai târziu de 30 de zile de la data prezentei încheieri.
În baza art. 348 alin. 2 C.proc.pen. rap. la art. 207 alin. 7 C.proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă faţă de inculpații: RADU MIHAI PATRIK ALEXANDRU, STANCU ELISABETA VALENTINA, TURCU BEATRICE ALEXANDRA, GOGOAȘE IRINA, PITICU RĂZVAN ȘTEFAN, NICU CĂTĂLIN BOGDAN. Menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpații RADU MIHAI PATRIK ALEXANDRU, STANCU ELISABETA VALENTINA, TURCU BEATRICE ALEXANDRA, GOGOAȘE IRINA, PITICU RĂZVAN ȘTEFAN și NICU CĂTĂLIN BOGDAN, până la o nouă verificare a măsurii preventive dar nu mai târziu de 60 de zile de la data prezentei încheieri.
Respinge cererile inculpaților de înlocuire și revocare a măsurilor preventive. Conform art. 205 alin. 1 C.pr.pen. coroborat cu art. 203 alin. 7 C.pr.pen, împotriva prezentei încheieri se poate formula contestaţie în termen de 48 de ore la comunicare. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru asistența juridică obligatorie a inculpatului se avansează din fondurile Ministerului Justiției și rămâne în sarcina statului. În temeiul art. 203 alin. 5 C.pr.pen, soluţionată şi pronunţată în cameră de consiliu azi, 27.04.2022”,
a decis instanța.
Viorel Șeicaru a fost eliberat din Penitenciarul Rahova în urmă cu o lună, chiar cu o zi înainte de parastasul de un an al uneia dintre victime. Și, cum instanța vigilentă s-a gândit la toate variantele, inclusiv la faptul că Viorel Șeicaru ar putea să discute cu morții, i-a interzis acestuia să comunice cu bărbatul aflat la doi metri dub pământ - semn că magistrații fie au vrut să facă mișto de familia mortului, fie habar n-aveau ce se judecă în dosarul de fond.

Judecătorii i-au interzis lui Viorel Șeicaru să discute cu bărbatul aflat în acest mormânt. Dacă va vorbi cu el, liderul de sindicat riscă să ajungă iar după gratii.
Intervenție de tip mafiot, marca „Circa 16”
Potrivit anchetatorilor, în urmă cu doi ani, „Șeicaru Viorel-Constantin, Lupu Răzvan-Viorel, Radu-Mihai Patrik-Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta-Valentina, agenți de poliție în cadrul Secției 16 Poliție București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu agenții, având asupra lor armamentul din dotarea Poliției Române (spray iritant lacrimogen, tomfă, pistol, cartușe), l-au lipsit în mod ilegal de libertate pe Ghiorghe Mihai Ionuț în intervalul aproximativ 01.45 - 02.30.

(...) Ghiorghe Mihai Ionuț a fost introdus încătușat în autospeciala de poliție marca Dacia Logan MAI , condusă în seara respectivă de către ag. Lupu Viorel Răzvan. Apoi agentul șef Șeicaru Viorel, a deschis portiera stângă a mașinii și i-a pulverizat spray lacrimogen în direcția feței, după care a închis portiera autoturismului, lăsându-l singur în mașină, cu geamurile ridicate. După aproximativ 5 minute, în mașină s-au urcat agenții Lupu Viorel Răzvan (la volan), Dăogaru George Alexandru și Radu Mihai Patrik (aceștia din urmă de-o parte și de alta a persoanei vătămate), plecând împreună de la fața locului.
Totodată, agenții Șeicaru Viorel Constantin, Stancu Elisabeta Valentina, Turcu Beatrice Alexandra și Nine Dorin s-au urcat fiecare în autospecialele ce le fuseseră repartizate în cadrul raporturilor de serviciu (mai exact agenții Șeicaru și Stancu în auto VW Polo MAI, iar agenții Turcu și Nine în auto Dacia Logan MAI ) și i-au însoțit pe colegii lor în autospeciala cărora fusese introdus Ghiorghe Mihai Ionuț”.

Conform procurorilor, „împreună cu agenții enumerați anterior, l-a transportat pe Ghiorghe Mihai Ionut încătușat și împotriva voinței acestuia pe un teren viran situat la periferia mun. București (din zona străzii Drumul Dealul Armanului, sector 4 - foto jos) unde, ulterior, l-a abandonat. (...)
În data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45 - 02.30, în calitate de agenți în cadrul DGPMB Secția 16 Poliție - Biroul de Ordine Publică, aflându-se astfel în exercitarea funcției ce implică exercițiul autorității de stat, Șeicaru Viorel-Constantin, Lupu Răzvan-Viorel, Radu-Mihai Patrik-Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta-Valentina i-au provocat persoanei vătămate Ghiorghe Mihai Ionuț puternice suferințe fizice și psihice, în scopul pedepsirii acesteia pentru reproșurile adresate cu privire la nepurtarea de către agenții de poliție a măștilor de protecție în contextul epidemiologie SARS-COV2”.

Aceste scene, descrise de anchetatori, au fost surprinse de camere de supraveghere care au înregistrat și incidentul de la ora 22.30: „Referitor la inculpata Gogoașe Irina s-a apreciat că în data de 01.09.2020, în calitate de agent în cadrul DGPMB Secția 16 Poliție - Biroul de Ordine Publică, împreună cu agentul ..., având asupra lor armamentul din dotarea Poliției Române (spray iritant lacrimogen, tonfă, pistol, cătușe), l-a lipsit în mod ilegal de libertate pe Gheorghe Teodor Nicolae (foto jos) în intervalul aproximativ 01.45 - 02.00.
Concret, după încătușarea nelegală a lui Gheorghe Teodor Nicolae, l-a lăsat închis pe acesta întins pe burtă peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate a autospecialei ce îi fusese repartizată în cadrul raporturilor de serviciu. Ulterior, urmată îndeaproape de agentul... , l-a transportat cu aceeași autospecială pe Gheorghe Teodor Nicolae în zona Zețari din București, sectorul 5, unde l-a descătușat și abandonat pe o stradă întunecată”.


Conform anchetatorilor, „în continuare, Șeicaru Viorel, Lupu Viorel Răzvan, Radu Mihai Patrik, Dăogaru George Alexandru și Nine Dorin l-au întins pe pământ în poziția decubit dorsal și au început să îl lovească cu tonfele și cu bocancii, timp în care Stancu Elisabeta Valentina a rămas lângă una dintre autospecialele de poliție”.
Potrivit procurorilor, Mihai lonuț Ghiorghe a declarat: „Mă loveau peste corp, în zona coastelor, a mâinilor, a degetelor de la mâini și a picioarelor. Toți agenții care mă loveau erau bărbați. Unul dintre polițiștii cei tineri mi-au scos adidașii, după care agenții m-au lovit cu tomfele peste tălpi. Eu le ceream să înceteze, iar polițistul mai în vârstă mi-a replicat că dacă nu îmi cer scuze, nu se vor opri. Eu am întrebat atunci pentru ce să îmi cer scuze. Rețin că m-au întors și pe burtă, continuând să mă lovească și, la un moment dat, mi-au scos cătușele [...] La un moment dat, pentru a se opri, mi-am cerut iertare de la polițiști, obligat practic de aceștia”. În continuare, Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că Șeicaru Viorel a urinat pe el, mai exact pe brațul său stâng și pe tricoul pe care îl purta, spunându-i în același timp „Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?”

CITEȘTE ȘI:
În articolul
EXCLUSIV / Răsturnare de situație în dosarul polițiștilor torționari / S-a schimbat... modificarea!
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Ce concurent a părăsit competiția. Făcea parte din echipa lui Alexandru Sautner: „Îmi venea să plâng” / VIDEO
  • Concurentul care a părăsit competiția
  • Alexandru Sautner a pierdut un om
Showbiz intern
De ce boală suferea nepotul lui Tzancă Uraganu. Lucas a murit la 8 ani, după o luptă grea: „Un copil așa bun...”
  • Boala de care suferea nepotul lui Tzancă Uraganu
  • Lucas a dus o luptă grea
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Ce echipă a câștigat al patrulea battle. Emoții mari pentru jurați și concurenți: „Le cer scuze că...” / VIDEO
  • Echipa care a câștigat al patrulea battle
  • Emoții mari
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Ce relație are în prezent Claudia Pătrășcanu cu Gabi Bădălău. Cum se înțeleg cei doi: "Nimeni nu este perfect..." / VIDEO
  • Claudia Pătrășcanu a vorbit despre relația pe care o are în prezent cu Gabi Bădălău
  • Cum se înțeleg cei doi în prezent
Showbiz intern
Tzancă Uraganu, în doliu! Nepotul manelistului a murit: „Dumnezeu să te odihnească, copil frumos și bun” / FOTO
  • Nepotul lui Tzancă Uraganu a murit
  • Momente grele pentru familia manelistului
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Orlando Zaharia a avut o criză de nervi! Ce l-a scos din minți pe jurat: „Bucătarii lui pește” / VIDEO
  • Chef Orlando Zaharia a avut o criză de nervi
  • De ce s-a enervat juratul
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
recomandare pe as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
recomandare pe antena3.ro
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 30 aprilie 2024. Balanțele fac un pas important în relația de cuplu, Scorpionii au noroc la bani
recomandare pe antena3.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe dailybusiness.ro
Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru românii care primesc pensii și salarii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se introduce stagiul militar obligatoriu în România? Ce spune Traian Băsescu
recomandare pe Jurnalul.ro
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
recomandare pe a1.ro
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț