EXCLUSIV / Un nou scandal între copiii lui Adrian Păunescu / Fiica secretă a poetului, atacată de Andrei
Bătălia pe moștenirea regretatului poet Adrian Păunescu declanșează un nou scandal între urmașii acestuia: Andrei Păunescu a dat-o în judecată pe sora „secretă”, acuzând că aceasta n-ar avea nicio legătură cu familia lui.
- Reizbucnește scandalul în familia Păunescu
- Andrei Păunescu a deschis un proces împotriva fiicei nelegitime a regretatului poet
- Artistul a cerut o nouă anchetă referitoare la stabilirea paternității
După ce Mihaela Andreea Păunescu a deschis procesul de succesiune împotriva fraților ei, Andrei Alexandru și Ana Maria Păunescu, fiul regretatului poet a decis să o scoată definitiv din joc. Astfel, Andrei Păunescu a deschis un proces în care a cerut să se efectueze o expertiză în urma căreia să se elucideze dacă Mihaela Andreea este fiica lui Adrian Păunescu.
Asta, deși o expertiză ADN a stabilit deja acest lucru. Însă, cum conform legii, „filiaţia faţă de tatăl din afara căsătoriei se stabileşte prin recunoaştere sau prin hotărâre judecătorească”, procesul va merge mai departe, iar dosarul succesiunii va fi, probabil, suspendat, până când se va da o hotărâre definitivă în noul proces.
Copiii lui Adrian Păunescu mai au două dosare care vizează moștenirea de aproape patru milioane de euro. Adrian Păunescu a avut patru copii: Ioana (decedată în 2011) şi Andrei, din căsnicia poetului cu Constanţa Buzea, Ana Maria, din căsnicia cu Carmen Natalia Păunescu şi Andreea Mihaela Păunescu, fostă Bîrlea, din relaţia cu Rodica Gabriela Bîrlea.
În ultima declaraţie de avere, depusă în calitate de senator, în 2008, Adrian Păunescu figura ca proprietar pe nouă terenuri şi a tot atâtea clădiri.
Cele mai importante terenuri erau cele agricole, în comuna Bârca, judeţul Dolj (aproximativ 20 de hectare), în timp ce din rândul clădirilor deţinute se detaşa, ca valoare, casa din Capitală, de pe strada Dionisie Lupu, evaluată la cel puţin un milion de euro.
Alături de aceasta din urmă, Păunescu mai deţinea trei apartamente (Bucureşti, Vatra Dornei şi Craiova), două case de locuit (Bârca şi Tâncăbeşti) şi trei case de vacanţă (Breaza, Roşia Montană şi Bragadiru). Un capitol important al declaraţiei consta în prezentarea bijuteriilor familiei, a tablourilor şi icoanelor lăsate moştenire, estimate la 22.000 de euro.