Fenomen rar pe cerul României! "Norul OZN" a putut fi admirat de locuitorii orașului Câmpulung Muscel / FOTO
Fenomen rar pe cerul României, care a putut fi admirat din orașul Câmpulung Muscel și împrejurimi. Persoanele care au văzut modul în care s-au format norii au fost surprinse de forma lor, care era una specială, lenticulară. Care sunt explicațiile specialitștilor.
- Fenomen spectaculos pe cerul României
- "Norul OZN", admirat de locuitorii orașului Câmpulung Muscel
După ce ieri, pe cerul României, în orașul Câmpulung Muscel, a apărut un nor care semăna cu un OZN, iar cineva a fotografiat fenomenul și a urcat imaginile pe rețelele de socializare, au început dezbateri în mediul online.
"Norul OZN", admirat de locuitorii orașului Câmpulung Muscel
La scurt timp după ce au fost urcate pe paginile de socializare, imaginile spectaculoase cu norii OZN care au putut fi văzuți din Câmpulung Muscel au devenit virale în social media. Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a explicat fenomenul spectaculos.
"Sunt nori foarte spectaculoşi, dar cam atât. Sunt consecinţa unei stratificări diferenţiate a aerului, în sensul că sunt diferenţe de temperatură, diferenţe de umezeală în straturile în care se foemează, de obicei, norii şi, probabil, într-unul din straturi o mişcare circulară mai accentuată care a generat acei nori aşa ca nişte farfurii zburătoare, dar fără vreo consecinţă deosebită.
Dacă suntem foarte atenţi, uneori avem norocul să vedem şi nori cu aspect mai spectaculos, fără să aibă vreo semnificaţie deosebită", a explicat meteorologul Florinela Georgescu, scrie Antena 3 CNN.
Cea mai mare ploaie de stele din an, vizibilă și în România
În perioada 11-16 decembrie a avut loc cea mai mare ploaie de stele din an! Fenomenul spectaculos a fost cel mai puternic curent de meteori al anului 2023, care produce în jur de 100 și 200 de meteori pe oră în noaptea de activitate maximă.
"Stelele căzătoare se observă fără instrument astronomic. Trebuie doar să priviți sus pe cer. Pentru a vedea stele căzătoare nu exista o direcție anume în care să priviţi. Secretul este următorul: cu cât vă uitaţi mai mult, cu atât veţi vedea mai multe. În 2023, maximul curentului cade pe 14 decembrie, la ora 22. De la noi se poate vedea perioada de maxim, adică noaptea de 14/15", a transmits Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.