Live acum Stirile Antena Stars (r)
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Fiul lui Adrian Păunescu, scandal pe bani cu firmele care ar fi „uitat” să-l plătească / Detalii exclusive

Fiul lui Adrian Păunescu, scandal pe bani cu firmele care ar fi „uitat” să-l plătească / Detalii exclusive

De Narcis Voica.
Publicat pe 28.02.2024 la 22:52 Actualizat pe 28.02.2024 la 22:52

Andrei Păunescu a deschis, recent, un proces, împotriva mai multor persoane juridice, printre care și Clubul Rapid, Metrorex și CFR, solicitând ca respectivele companii să îi plătească banii cuveniți.

Andrei Păunescu solicită ca mai multe instituții de stat, precum și firme private, să îi achite banii cuveniți din drepturile de autor moștenite de pe urma tatălui său, Adrian Păunescu. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București, iar primul termen încă nu a fost stabilit.
Recent, SPYNEWS.ro a dezvăluit că scandalul pe moștenirea lui Adrian Păunescu a luat-o de la capăt, după ce fiica nelegitimă a poetului a deschid un nou proces împotriva fraților vitregi.
Deși dosarul moștenirii înregistrat în urmă cu aproape zece ani nu s-a terminat, una dintre fiicele lui Adrian Păunescu a decis să deschidă un nou proces, împotriva fraților vitregi. Conform portalului instanțelor de judecată, procesul care vizează moștenirea de aproape patru milioane de euro a fost deschis inițial la Judecătoria Ploiești, însă magistrații au ajuns la concluzia că nu este de competența lor, ci a colegilor din Sectorul 1 al Capitalei. „Declină soluţionarea cauzei. Solutia pe scurt: Respinge, ca neîntemeiată, excepţia necompetenţei teritoriale ce a fost invocată de către pârâţi prin întâmpinare. Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Ploieşti invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cererii în favoarea Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Fără cale de atac”, a decis instanța, în procesul respectiv.
În celălalt dosar, înregistrat în urmă cu aproape zece ani, care are termen peste câteva zile, judecătorii au împărțit, parțial, unele bunuri lăsate moștenire de Adrian Păunescu.
„Constată că pârâţii au achiesat parţial la pretenţiile reclamantei şi, în consecinţă: Constată că din masa succesorala a defunctului Păunescu Adrian, fiul lui Constantin şi Florica, născut la data de 20 iulie 1943, cu ultim domiciliu în Bucureşti, decedat la data de 05 noiembrie 2010, fac parte autoturismul marca Toyota tipul Land Cruiser 4.2 TDI, cu nr. de inmatriculare ..., nr. de identificare ..., an de fabricatie 2001, nr. de omologare ..., capacitate cilindrică 4164 cmc, serie motor ...., astfel cum este individualizat în cartea de identitate a vehiculului ...; exerciţiul drepturilor de autor morale care se transmit prin moştenire conform art. 10 lit. a), b) şi d) din Legea nr. 8/1996 şi drepturile patrimoniale prevăzute de art. 13 şi art. 25 din Legea nr. 8/1996, rămase de pe urma poetului Adrian Păunescu; sumele colectate de organismele de gestiune colectivă a dreptului de autor, pentru utilizarea operelor poetului Adrian Păunescu, în perioada 2010 – prezent.

Constată că părţile sunt în indiviziune cu privire la autoturismul marca Toyota tipul Land Cruiser 4.2 TDI, cu nr. de inmatriculare ..., nr. de identificare ..., an de fabricatie 2001, nr. de omologare ...., capacitate cilindrică 4164 cmc, serie motor ..., astfel cum este individualizat în cartea de identitate a vehicululu...; la exerciţiul drepturilor de autor morale care se transmit prin moştenire conform art. 10 lit. a), b) şi d) din Legea nr. 8/1996 şi la drepturile patrimoniale prevăzute de art. 13 şi art. 25 din Legea nr. 8/1996; precum şi la sumele colectate de organismele de gestiune colectivă a dreptului de autor, pentru utilizarea operelor poetului Adrian Păunescu, în perioada 2010 – prezent, cu următoarele cote: • reclamantei Păunescu Andreea Mihaela cu o cotă de 27/128 • pârâtului Păunescu Andrei Alexandru cu o cotă de 42/128 • pârâtei Păunescu Ana Maria cu o cotă de 27/128 • pârâtei Păunescu Carmen Natalia cu o cotă de 32/128. Atribuie în natură în coproprietate autoturismul marca Toyota tipul Land Cruiser, împreună cu toate elementele de pasiv ce însoţesc acest bun (impozite, penalităţi, etc) astfel: • reclamantei Păunescu Andreea Mihaela cu o cotă de 27/128 • pârâtului Păunescu Andrei Alexandru cu o cotă de 42/128 • pârâtei Păunescu Ana Maria cu o cotă de 27/128 • pârâtei Păunescu Carmen Natalia cu o cotă de 32/128. Atribuie în natură în coproprietate exerciţiul drepturilor de autor morale care se transmit prin moştenire conform art. 10 lit. a), b) şi d) din Legea nr. 8/1996 şi drepturile patrimoniale prevăzute de art. 13 şi art. 25 din Legea nr. 8/1996, rămase de pe urma poetului Adrian Păunescu, astfel: • reclamantei Păunescu Andreea Mihaela cu o cotă de 27/128 • pârâtului Păunescu Andrei Alexandru cu o cotă de 42/128 • pârâtei Păunescu Ana Maria cu o cotă de 27/128 • pârâtei Păunescu Carmen Natalia cu o cotă de 32/128. Atribuie în natură în coproprietate sumele colectate de UCMR-ADA şi CREDIDAM, în calitate de organisme de gestiune colectivă, pentru utilizarea operelor poetului Adrian Păunescu, în perioada 2010 – prezent, astfel: • reclamantei Păunescu Andreea Mihaela cu o cotă de 27/128 • pârâtului Păunescu Andrei Alexandru cu o cotă de 42/128 • pârâtei Păunescu Ana Maria cu o cotă de 27/128 • pârâtei Păunescu Carmen Natalia cu o cotă de 32/128”.
Anterior, instanța a dat o hotărâre care viza mai multe imobile. „Constată că pârâţii au achiesat parţial la pretenţiile reclamantei şi, în consecinţă: Constată că din masa succesorala a defunctului Păunescu Adrian, cu ultim domiciliu în Bucureşti, decedat la data de 05 noiembrie 2010, fac parte terenul intravilan în suprafaţă de 5000 mp situat în com. ... şi terenul intravilan în suprafaţă de 1700 mp situat în com. ..., astfel cum sunt individualizate în certificatul de moştenitor nr.... eliberat de Biroul Notarilor Publici Asociaţi „Etica” şi în titlul de proprietate nr. ... eliberat de Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Sect. Agricol Ilfov Bucureşti. Constată că părţile sunt în indiviziune cu privire la terenul intravilan în suprafaţă de 5000 mp situat în com. ... şi terenul intravilan în suprafaţă de 1700 mp situat în com. ..., cu următoarele cote: • reclamanta Păunescu Andreea Mihaela cu o cotă de 27/128 • pârâtul Păunescu Andrei Alexandru cu o cotă de 42/128 • pârâta Păunescu Ana Maria cu o cotă de 27/128 • pârâta Păunescu Carmen Natalia cu o cotă de 32/128. Atribuie în natură în coproprietate terenul intravilan în suprafaţă de 5000 mp situat în com. ..., astfel: • reclamantei Păunescu Andreea Mihaela cu o cotă de 27/128 • pârâtului Păunescu Andrei Alexandru cu o cotă de 42/128 • pârâtei Păunescu Ana Maria cu o cotă de 27/128 • pârâtei Păunescu Carmen Natalia cu o cotă de 32/128. Atribuie în natură în coproprietate terenul intravilan în suprafaţă de 1700 mp situat în com. ..., astfel: • reclamantei Păunescu Andreea Mihaela cu o cotă de 27/128 • pârâtului Păunescu Andrei Alexandru cu o cotă de 42/128 • pârâtei Păunescu Ana Maria cu o cotă de 27/128 • pârâtei Păunescu Carmen Natalia cu o cotă de 32/128. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Ploieşti”.
Adrian Păunescu a avut 4 copii: Ioana (decedată în 2011) şi Andrei, din căsnicia poetului cu Constanţa Buzea, Ana Maria, din căsnicia cu Carmen Natalia Păunescu şi Andreea Mihaela Păunescu, fostă Bîrlea, din relaţia cu Rodica Gabriela Bîrlea.
În ultima declaraţie de avere, depusă în calitate de senator, în 2008, Adrian Păunescu figura ca proprietar pe nouă terenuri şi a tot atâtea clădiri. Cele mai importante terenuri erau cele agricole, în comuna Bârca, judeţul Dolj (aproximativ 20 de hectare), în timp ce din rândul clădirilor deţinute se detaşa, ca valoare, casa din Capitală, de pe strada Dionisie Lupu, evaluată la cel puţin un milion de euro. Alături de aceasta din urmă, Păunescu mai deţinea trei apartamente (Bucureşti, Vatra Dornei şi Craiova), două case de locuit (Bârca şi Tâncăbeşti) şi trei case de vacanţă (Breaza, Roşia Montană şi Bragadiru). Un capitol important al declaraţiei consta în prezentarea bijuteriilor familiei, a tablourilor şi icoanelor lăsate moştenire, estimate la 22.000 de euro.
Conform adevarul.ro, cea mai importantă parte a veniturilor lunare ale lui Adrian Păunescu provenea din salariul său anual de senator al României, în valoare de 53.433 de lei. La acesta se adăugau bani obţinuţi în calitate de profesor universitar (17.513 lei) şi director asistent al Fundaţiei Culturale „Iubirea" (6.324 lei).

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Fiul lui Adrian Păunescu, scandal pe bani cu firmele care ar fi „uitat” să-l plătească / Detalii exclusive
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Asia Express, 21 octombrie 2024. Irina Fodor, surpriză pentru concurenți! Ce mesaj le-a trimis echipelor înainte de cursă
  • Irina Fodor, surpriză pentru concurenți!
  • Ce mesaj le-a trimis echipelor înainte de cursă
Emisiuni TV
Primele declarații ale lui Ibrahim după ce s-a întâlnit în sala de judecată cu fosta soție, Raluca Pastramă. Ce au de împărțit cei doi foști soți
  • Ce a declarat Ibrahim după ce s-a întâlnit în sala de judecată cu fosta soție, Raluca Pastramă
  • Ce au de împărțit cei doi foști soți
Emisiuni TV
Raluca Pastramă, dezvăluiri șocante! Crede că cei doi foști soți ai ei s-au aliat să o distrugă. Pepe a fost citat ca martor în procesul de divorț al brunetei cu Ibrahim
  • Raluca Pastramă face dezvăluiri șocante
Showbiz intern
Oana Roman a recuperat pensia alimentară pentru fiica sa! Marius Elisei, executare silită pentru plată
  • Oana Roman a recuperat pensia alimentară pentru fiica sa!
  • Marius Elisei, executare silită pentru plată
Showbiz intern
Betty Salam, dezvăluiri sfâșietoare despre pierderea mamei: „Îmi e dor să pomenesc cuvântul mamă”
  • Betty Salam a făcut dezvăluiri sfâșietoare despre pierderea mamei
  • Artista a spus că îi e dor să spună cuvântul mamă
Showbiz intern
Mireasa - Capriciile iubirii. Tensiuni între Simona și Sorin. Concurenta a fost geloasă și s-a certat cu iubitul ei. De la ce a pornit totul
  • Simona și Sorin s-au certat
  • Concurenta a fost geloasă din cauza iubitului ei
  • De la ce a pornit totul
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Restructurări, salarii îngheţate şi impozit de la 10% la 16%. Măsurile care ar putea fi luate în 2025
recomandare pe as.ro
Bănel Nicoliță și-a prezentat iubita și a făcut dezvăluiri intime despre viața de familie: „Vă spun sincer și nu mă ascund”
Romania TV
Big Brother! Lege noua pentru toţi românii, atenţie mare!
Romania TV
Erika Isac și Adi Istrate, din nou ÎMPREUNĂ, la aproape un an de la despărțire. Fanii sunt în extaz
recomandare pe antena3.ro
Soția liderului Hamas Yahya Sinwar aleargă printr-un tunel din Gaza cu o geantă de 32.000 de dolari în mână
recomandare pe antena3.ro
Într-un oraș din Italia, majoritatea locuitorilor joacă la loto și la pariuri și toți câștigă. Fiscul nu înțelege cum este posibil
recomandare pe antena3.ro
Zeci de maşini de colecţie au fost descoperite în tunelurile unei mine abandonate din Elveţia
recomandare pe playtech.ro
Monica Anghel a pierdut contracte din cauza greutății, dar nu acesta este adevăratul motiv pentru care a slăbit
recomandare pe playtech.ro
Soția lui Radu Mazăre a NĂSCUT. Cum îl cheamă pe băiețelul fostului primar al Constanței
recomandare pe redactia.ro
Mesajul Danielei Iliescu pentru Iancu Sterp stârnește controverse. Absența de la cununie, în centrul discuțiilor
recomandare pe redactia.ro
Visul neîmplinit al Deliei Budeanu. Dorința arzătoare care i-a rămas doar un regret
recomandare pe Ciao.ro
Doliu imens în televiziune. Un legendar prezentator și jurnalist A MURIT
recomandare pe shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
recomandare pe bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul
recomandare pe bzi.ro
A uimit în noul sezon „Românii au talent”: Andra a venit la masa juriului cu un decolteu îndrăzneț
recomandare pe dailybusiness.ro
Lovitură pentru români! Alimentele vor ajunge la prețuri fără precedent
recomandare pe dailybusiness.ro
Adrian Câciu anunță ce se va întâmpla în 2026 cu economia României! Este fără precedent
recomandare pe Jurnalul.ro
După 30 de ani: S-a scos la licitație construcția unui lot de 23 km din Canalul Siret - Bărăgan
recomandare pe a1.ro
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”