EXCLUSIV / George Burcea, victorie incredibilă în scandalul drogurilor / Hotărârea este definitivă
Publicat pe 08.07.2022 la 15:44 Actualizat pe 08.07.2022 la 16:58
Decizie definitivă în dosarul actorului Georgea Burcea, care a fost prins drogat la volan: Curtea de Apel București (CAB) a amânat aplicarea pedepsei, pe o perioadă de doi ani. Mai mult, CAB i-a dat voie să conducă în continuare autovehicule pe drumurile publice, anulând interdicția emisă de instanța de fond.
- Curtea de Apel București a dat, în urmă cu puțin timp, sentința în dosarul lui George Burcea
- Actorul primise la instanța de fond o amendă penală de 16.000 de lei și interdicția de a șofa, timp de un an, după ce a fost prins drogat la volan
- Curtea de Apel i-a dat permisul înapoi și i-a amânat aplicarea pedepsei
George Burcea a obținut o victorie incredibilă la Curtea de Apel: pe lângă faptul că i s-a amânat aplicarea pedepsei, i s-a dat și permisul înapoi, ca să șofeze în continuare pe drumurile publice, deși a fost prins drogat la volan.
„Admite apelul declarat de inculpatul Burcea George Valentin împotriva sentinţei penale nr.28 din data de 21.01.2022, pronunţată de Judecătoria Buftea. Desființează în parte sentința penală atacată și rejudecând, în fond: stabileşte pentru inculpatul Burcea George Valentin pedeapsa amenzii penale în cuantum de 16 000 lei (200 de zile amendă x 80 lei), pentru săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. Înlătură aplicarea pedepsei complementare, constând in interzicerea exercitarii dreptului prevazut de art.66 alin.1 lit.i Cod penal. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”. este decizia dată în urmă cu puțin timp.
Articolul invocat de instanță se referă la „dreptul de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă”, așa că Burcea va primi permisul înapoi, pentru a conduce în continuare pe drumurile publice.
Potrivit legii, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană (...) aflată sub influența unor substanțe psihoactive (...) se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.