Încă o lovitură pentru interlopul la care au apelat șefii poliției în dosarul Caracal
Remus Rădoi, alias Codiță – interlopul la care șefii Poliției Române apelau ca să rezolve unele dosare, oferindu-i informații clasificate, din anchete, și care, indirect, alături de polițiști, a contribuit la uciderea Alexandrei Măceșanu – s-a ales cu un nou dosar.
- Remus Rădoi, alias Codiță, s-a ales cu un nou dosar
- El este acuzat de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase
- Prietenul șefilor din Poliția Română mai are două dosare
Pe lângă dosarul de vătămare corporală și cel de evaziune fiscală, prietenul șefilor din Poliția Română s-a ales cu un proces pentru „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.
În 2019, Remus Rădoi a fost audiat de procurori, după ce în spațiul public a apărut informația că polițiștii au apelat la el, pentru a-i ajuta, imediat după dispariţia Alexandrei Măceşanu. După ce Alexandra Măceşanu a sunat la 112, spunând că a fost răpită şi violată, comisarul Nicolae Alexe, șef al Inspectoratului de Poliție Olt, l-a contactat pe Remus Rădoi, zis Codiţă, considerat unul dintre cei mai temuţi interlopi din județ. Acestuia i-au fost oferite numerele de telefon ale suspectului, dar şi alte informaţii secrete din anchetă, demonstrându-se încă o dată că polițiștii și mafioții știu să colaboreze. Codiţă i-a trimis pe poliţişti la două adrese greşite, spunând că autorii ar fi niște dușmani de-ai lui. De asemenea, tot lui i-a fost solicitat ajutorul pentru a afla a cui este maşina argintie surprinsă de camerele de supraveghere, imediat după răpirea Alexandrei (autoturism care, era, de fapt, al lui Gheorghe Dincă).
„Codiță” a fost acuzat și de evaziune fiscală, alături de un partener de afaceri. „Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi, de 34 şi 42 de ani, din comuna Redea, judeţul Olt, cercetaţi într-o cauză aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului unei societăţi pentru a favoriza o altă societate. În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale specializată în activităţi de pază şi protecţie, în perioada ianuarie 2016 - august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, ar fi asigurat declararea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de achiziţii nereale, de la mai multe societăţi furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei”, explica, la momentul respectiv, IPJ Dolj.