Interlopul Bebino, trafic de cocaină cu dezlegare de la instanță / Poliția îl prinde, magistrații îl eliberează!
De
Narcis Voica.
Publicat pe 24.01.2024 la 23:40
Actualizat pe 24.01.2024 la 23:40
Considerat de polițiști și procurori un individ extrem de periculos, specializat în trafic de droguri și atacuri în stil mafiot în care erau folosite arme fără serie, cu muniție letală, Marius Alecu, zis Bebino, pare că știe să-i impresioneze pe judecători.
- Bebino, care ieri a fost reținut pentru trafic de droguri, a comis faptele după ce judecătorii au decis că nu este un individ periculos și l-au scos din arest la domiciliu
- Pentru trafic de droguri, judecătorii i-au dat o pedeapsă cu suspendare
- Aceiași magistrați l-au achitat într-un dosar de tentativă de omor și i-au dat o pedeapsă modică, după ce a fost prins cu un pistol cu muniție letală
Ieri, Poliția și DIICOT au anunțat că au reținut doi membri ai unei grupări specializate în trafic de cocaină, printre suspecți aflându-se și celebrul lider al grupării Sportivilor Marius Alecu, zis Bebino sau King Kong din Berceni. „La data de 24.01.2024 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează 6 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Călărași, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada noiembrie 2023 - ianuarie 2024, doi suspecți au comercializat, respectiv intermediat comercializarea unor cantități de cocaină (drog de mare risc), către consumatori din municipiul București”, a precizat DIICOT.
Cum a fost posibil ca Bebino, care este inculpat în trei dosare, toate cu fapte violente, să se plimbe prin București și să vândă cocaină? Simplu: judecătorii i-au înlocuit arestul la domiciliu și au considerat că Bebino, judecat pentru atacuri în stil mafiot, poate sta sub control judiciar.
Aceiași judecători au considerat, în 2017, că traficul de droguri comis de Bebino nu era o infracțiune gravă, așa că, pentru trafic ilicit de droguri de mare risc, i-au dat o pedeapsă cu suspendare. „Decizie penală nr. 1443/A din data de 24 octombrie 2017 În temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală şi de inculpaţii ALECU EMIL - MARIUS, ANGHELESCU VIOREL – IULIAN, IORDACHE COSMIN - MIHAI, DUMITRESCU VLAD - ŞTEFAN, SAVU CLAUDIU – SILVIU, NEAGU ALIN – MARIUS, NIJLOVEANU ROBERT - BOGDAN, POPILEANU PAUL – ALEXANDRU, ZĂULEANU FLORIN – CĂTĂLIN, LIŞU FLORIN – ALEXANDRU, AL HOU BRAA şi RAMADAN ABDUL RAZAK împotriva Sentinţei penale nr.647 din data de 24 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, în Dosarul penal nr.31223/3/2016. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: condamnă pe inculpatul ALECU EMIL - MARIUS, la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 (patru) ani”.
Lăsat liber, Bebino a făcut ce știa mai bine, fiind implicat în celebrul scandal cu traficanții de droguri dirijați de niște ofițeri de poliție, în urma căruia a rămas fără câteva degete. Acuzat de tentativă de omor, a fost achitat.
În prezent, Bebino este judecat pentru că ar fi terorizat un martor, pentru a-l determina să-și schimbe declarațiile, precum și pentru comiterea unui atac mafiot, dosar în care sunt judecați alți doi interlopi sângeroși: Aticu și Litrașu.
Evident, judecătorii au considerat că respectivii pot umbla nestingheriți printre plătitorii de pensii speciale.
În urmă cu doi ani, Bebino și un alt individ au fost acuzați de deținere ilegală a pistol cu muniție letală. Și cu serie ștearsă, așa cum folosesc mafioții pentru comiterea asasinatelor. Conform legii, „deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani”.
Iar judecătorii i-au dat pedeapsă spre minim: „Condamnă pe inculpatul ALECU EMIL MARIUS, (date), la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, faptă comisă în data de 28.01.2022. Dispune executarea pedepsei prin privare de liberate. (...) Dispune confiscarea specială a armei tip pistol de culoare neagră, din metal, fără serie și inscripții, cu două tuburi cartușe cu glonț, cal. 9mm depuse în camera de corpuri delicte a IPJ Ialomiţa, conform Dovezii seria H nr. 0291014 din 15.02.2022 și patru cartușe cu glonț cal. 9 mm, depuse în camera de corpuri delicte a DGPMB – SCJSO”.
Apoi au dispus eliberarea de urgență a traficantului de droguri, pe motiv că acesta a executat pedeapsa, în arest la domiciliu. „Admite contestația la executare formulată de contestatorul Alecu Emil Marius, și în consecință: Scade din durata pedepsei de 1 an și 6 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 568/14.10.2022 a Judecătoriei Slobozia definitivă prin DP 52/A/13.01.2023 perioada executată sub măsuri preventive privative de libertate reținută conform sentința penală nr. 635/ 27.05.2021 a Tribunalului București definitivă prin DP 60/A/16.01.2023, respectiv perioada din 15.01.2020 până în data de 10.03.2021. Întrucât din pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, petentul a executat din mandatul aflat în executare cu nr. 775/17.01.2023 emis de Judecătoria Slobozia perioada cuprinsă între 15.01.2020 la zi, anulează mandatul de executare menționat și dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului, dacă nu este arestat sau reținut în altă cauză”, a decis instanța.