ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
ÎPS Teodosie a făcut noi declarații controversate. De această dată, Arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre petrecerile de Halloween. Susține că nu ar trebui să participe cei mici la astfel de activități, pentru că acest lucru este considerat un păcat.
- Noi declarații controversate făcute de ÎPS Teodosie
- Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween
ÎPS Teodosie spune că pariciparea copiilor la petrecerile de Halloween este considerată un păcat, pentru că cei mici nu primesc „lumină”, ci sunt expuși la „amăgire şi întuneric”.
ÎPS Teodosie, despre petrecerile de Halloween
ÎPS Teodosie spune că prin participarea copiilor la petrecerile de Halloween, cei mici sunt atrași într-o lume de iluzii.
„Da, este un păcat. În loc să primească lumină, copiii primesc amăgire și întuneric acolo”, a spus Arhiepiscopul.
În fiecare an, și în România, Halloween-ul este sărbătorit pe data de 31 octombrie. În ultima perioadă această sărbătoare a fost împrumutată și în țara noastră și în şcoli, grădiniţe şi comunităţi locale sunt organizate activități cu tematică.
Halloween-ul există de mai bine de o mie de ani. Inițial a fost o sărbătoare religioasă, însă de-a lungul secolelor, trăsăturile sale religioase au dispărut aproape complet. În prezent, Halloween-ul este considerat o sărbătoare pentru deghizare și distracție, în special pentru copii.
Care este istoria Halloween-ului?
Originile Halloween-ului datează de la vechiul festival celtic Samhain (pronunțat sow-in). Celții, care trăiau în urmă cu 2 000 de ani, mai ales în zona care este astăzi Irlanda, Regatul Unit și nordul Franței, își sărbătoreau noul an pe 1 noiembrie.
Această zi marca sfârșitul verii și al recoltei și începutul iernii întunecate și reci, o perioadă a anului care era adesea asociată cu moartea oamenilor. Celții credeau că, în noaptea dinaintea noului an, granița dintre lumea celor vii și cea a celor morți devine neclară. În noaptea de 31 octombrie, ei sărbătoreau Samhain, când se credea că fantomele morților se întorceau pe pământ, scrie history.com.