Live acum XNS
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » ITIA a cerut, inițial, 6 ani de suspendare pentru Simona Halep pentru dopaj. Jucătoarea de tenis ar fi putut să primească o pedepasă mai mare

ITIA a cerut, inițial, 6 ani de suspendare pentru Simona Halep pentru dopaj. Jucătoarea de tenis ar fi putut să primească o pedepasă mai mare

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 15.09.2023 la 10:18 Actualizat pe 15.09.2023 la 10:18

Simona Halep ar fi putut să primească o pedepasă mai mare din partea judecătorilor, dacă ar fi acceptat prima propunere. ITIA a cerut, inițial, șase ani de suspendare pentru jucătoarea de tenis, în urma unor concluzii revoltătoare. Simona Halep a fost suspendată, în cele din urmă, pentru patru ani, însă a contestat și această decizie.

Ce a declarat ITIA despre Simona Halep.

Profimedia

După o carieră de succes, în care a învins jucători importanți din întreaga lume, problemele au început în cazul Simonei Halep. În urmă cu aproximativ un an, a fost testată împotriva dopajului, iar rezultatul a fost pozitiv, arătând că ar fi consumat roxadustat, o substanță interzisă pentru sportivi. În cele din urmă, Simona Halep și-a aflat pedeapsa, pe care a contestat-o ulterior.

Simona Halep ar fi putut să primească o pedeapsă mai mare

În aceste momente, jucătoarea de tenis a fost suspendată pentru patru ani, după ce un tribunal independent a stabilit că a recurs la dopaj. Ei bine, ITIA a cerut, de fapt, o pedeapsă de 6 ani pentru Simona Halep, spunând că s-a dopat ”repetitiv și sotfisticat”, cu scopul de a avea rezultate mai bine la US Open și Wimbledon.

Însă, tribunalul independent a respins această cerere de a o suspenda pentru 6 ani, acceptând însă pepeapsa de patru ani.

De asemenea, ITIA a cerut ca toate rezultatele pe care Simona Halep le-a obținut în perioada 8 martie 2022 – 7 octombrie 2022 să fie șterse, motiv pentru care aceasta ar putea să fie nevoită să returneze o sumă uriașă de 80.000 de dolari.

”ITIA a cerut ca rezultatele doamnei Halep să fie șterse începând cu data de 8 martie 2022, când a fost supusă la al 44-lea test de sânge (n.r. din 56, câte i s-au făcut între augist 2013 și martie 2023), până la data de 7 octombrie 2022, când a intrat în vigoare suspendarea provizorie. Recunoaștem că scenariile plauzibile de dopaj includ posibile combinații de substanțe și/sau metode interzise.

Cu toate acestea, nu considerăm că ceea ce a fost dovedit în acest caz atinge un nivel de dopaj repetitiv sau sofisticat. O acuzație cheie a ITIA privind circumstanțele agravante este că jucătorul trebuie să fi folosit cel puțin 1 substanță interzisă / metodă interzisă din martie 2022. Cu toate acestea, deși există motive serioase de suspiciune, nu suntem convinși că este așa”, a transmis instanța.

Cum a reacționat tatăl Simonei Halep

Simona Halep are o familie frumoasă și unită, care mereu a fost alături de ea inclusiv în cele mai dificile momente, precum este acesta.

Tatăl ei o susține în continuare, spunând că nu vor recunoaște acest lucru nici dacă va primi 100 de ani de suspendare, deoarece are încredere în corectitudinea fiicei sale. Chiar dacă este o situație delicată, acesta are încredere că legea va face lumină în acest caz.

”100 de ani să îi dea suspendare nu putem să recunoaştem aşa ceva... Că vor unii să o scoată vinovată asta e treaba lor. Dacă lucrurile merg în felul ăsta, păcat mare pentru toţi sportivii cărora li se poate întâmpla aşa ceva. Legea internaţională trebuie să facă ceva pentru aceşti oameni”, a declarat Stere Halep, la Antena 3 CNN.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
ITIA a cerut, inițial, 6 ani de suspendare pentru Simona Halep pentru dopaj. Jucătoarea de tenis ar fi putut să primească o pedepasă mai mare
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Acces Direct. Probe ascunse în cazul crimei din Crângași. Dezvăluirea făcută de iubita victimei: „Eu i-am spus să meargă” / VIDEO
  • Probe ascunse în cazul crimei din Crângași
  • Dezvăluirea făcută de iubita victimei
Stiri internationale
O tânără de 18 ani și-a călcat bebelușul pe cap! A crezut că așa se va împăca cu fostul iubit: „Este supărată pe tatăl copilului”
  • O tânără și-a călcat bebelușul pe cap
  • Detalii șocante
Showbiz intern
Știrile Antena Stars. Ce spune Oana Ioniță despre o nouă căsătorie după divorț. Ar mai îmbrăca sau nu vedeta rochia de mireasă: "Poate că..." / VIDEO
  • Ce spune Oana Ioniță după o nouă căsătorie
  • Ar mai vrea vedeta să ajungă în fața altarului?
Stiri interne
Cât a ajuns să coste uleiul de măsline. Prețul s-a dublat în România
  • Prețul pentru uleiul de măsline
  • Cât a ajuns să coste
Stiri interne
Cine este Elena, soția lui Robert Tudor. Magicianul are doi copii
  • Cu ce se ocupă soția lui Robert Tudor
  • Magicianul și soția lui trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de mai mulți ani
  • Au împreună doi copii
Showbiz intern
Claudia Pătrășcanu reacționează în scandalul cu Gabi Bădălău. Cum se apără vedeta de acuzațiile fostului soț: „A uitat că am făcut schimb?”
  • Claudia Pătrășcanu reacționează în scandalul cu Gabi Bădălău
  • Cum se apără vedeta de acuzațiile fostului soț
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Supărat că i-au prins mama drogată la volan, un tânăr a vrut să se răzbune pe poliţişti. S-a urcat în maşină şi a lovit autospeciala cu care veniseră
recomandare pe as.ro
Revenire de senzaţie a unuia dintre „Rockefellerii României”! Decizia importantă luată de milionarul român
Romania TV
Este jale mare în clanul Corduneanu. Ce face Beleaua Adrian după moartea liderului
Romania TV
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
recomandare pe antena3.ro
Românii vor putea să-și calculeze singuri pensiile. Şeful Casei de Pensii: "Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial"
recomandare pe antena3.ro
Titi Aur, despre cel mai mare pericol pentru şoferii la volan: "E mai rău ca alcoolul. Ar trebui interzis"
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 18 mai 2024. Taurii se confruntă cu situații bizare în cuplu, Leii au ego-ul rănit
recomandare pe playtech.ro
Imagini şoc cu Meghan şi Harry după întoarcerea din America! Gata cu iubirea şi privirile frumoase, ăsta e adevărul din relaţia lor
recomandare pe playtech.ro
Andreea Tonciu a spus adevărul despre divorț: 'Mi-am luat sclav? Soțul meu nu face nimic! E egal cu zero
recomandare pe redactia.ro
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
recomandare pe redactia.ro
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A primit 23 de ani de pușcărie pentru crimă și porecla „Călăul de pe baltă”, soția i-a luat averea și acum a ajuns să discute cu extratereștrii
recomandare pe bzi.ro
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Schimbări privind rovineta. Noi prețuri pentru șoferii din România
recomandare pe dailybusiness.ro
Avertisment sumbru pentru românii care primesc salariul minim pe economie
recomandare pe Jurnalul.ro
4 cele mai muncitoare zodii: Ambițioase, perseverente, rezistente, disciplinate
recomandare pe a1.ro
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi