Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Paştelui catolicilor: ”Să nu îi uităm pe semenii noştri greu încercaţi din Ucraina”
Paștele Ortodox și cel Catolic pică la date diferite, motiv pentru care președintele României, Klaus Iohannis, le-a transmis un mesaj tuturor celor care sărbătoresc mâine Învierea Domnului Iisus Hristos. Klaus Iohannis a amintit și de cei aflați în nevoie, făcând referire la refugiații ucraineni.
- Klaus Iohannis, mesaj emoționant
- Zi specială pentru toți românii mâine
- Ce spune președintele despre ucraineni
Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos este una dintre cele mai speciale sărbători pentru toți credincioșii. Mâine este o zi mare pentru toți românii: unii dintre ei sărbătoresc Floriile și alții Învierea Domnului.
Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Paştelui catolicilor
Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj emoționant tuturor credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici. Președintele României a afirmat că ”de Sfintele Paşti înţelegem mai profund mesajul Jertfei şi suntem pătrunşi de Lumina Învierii”.
Șeful statului i-a îndemnat pe români să nu uite, mai ales în aceste momente, de refugiații ucraineni, care au fugit din calea războiului declanșat de Vladimir Putin la data de 24 februarie 2022.
”Să nu îi uităm, în această perioadă, pe semenii noştri greu încercaţi din Ucraina. Prin solidaritatea noastră, le putem oferi alinare şi speranţă celor care caută refugiu din calea războiului”
Cum să calculezi cum pică Paștele an de an
Data la care pică Paștele în fiecare an se calculează după o regulă stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în anul 325. Paștele catolic se sărbătorește în 17 aprilie anul acesta, iar cel ortodox o să fie sărbătorit pe 24 aprilie.
Regula spune că Sărbătoarea Învierii Domnului va fi în prima zi de Duminică, după lună plină după echinocțiu de primăvară.
”Învierea Domnului să vă aducă tuturor pace, oriunde aţi fi, în ţară sau în comunităţile diasporei, iar iubirea aproapelui să triumfe pretutindeni în lume!”, a mai transmis preşedintele.
Mâine are loc și sărbătoarea Floriilor. Această sărbătoare marchează intrarea Mântuitorului în Ierusalim, având loc și a doua dezlegare din postul Paștelui.