La ce oră e bine să mănânci dimineața. Așa vei avea o zi plină de energie
Contează ce mâncăm, cât și cum, dar și CÂND mâncam. Sunt foarte multe persoane care sar peste micul dejun, și chiar și peste masa de prânz, și ajung să mănânce seara, o singură masă. În ce măsură ne afectează programul de mese greutatea, nivelul de energie sau calitatea somnului, și care e cea mai potrivită oră pentru masa de dimineață? Haideți să vedem.
- La ce oră e bine să mănânci dimineața
- Așa vei avea o zi plină de energie
Pentru cei mai mulți dintre noi, mâncatul dezordonat a devenit poate chiar un obicei. Dacă și tu faci parte din categoria persoanelor care sar peste micul dejun - fie că au o întâlnire importantă, fie că au vurt să mai doarmă câteva minute în plus, iată ce trebuie să știi.
La ce oră e bine să mănânci dimineața
Nu este deloc indicat să sari peste micul dejun. Ba mai mult, specialiștii spun că ora ideală pentru mâncarea primei mese este la puţin timp după ora 7 (momentul indicat de cercetători ca fiind cel mai potrivit fiind 7.11) De ce? Ei bine, corpul a avut la dispoziţie suficient timp de la cină, aşadar, are nevoie de provizii pentru o nouă zi plină de activităţi. Dacă însă te trezești după ora 8, atunci trebuie să iei micul dejun până la maxim ora 10.00, ca altfel, dacă-l mănânci mai târziu, nu mai poţi mânca la prânz şi ,astfel ,este dat peste cap întreg programul de mese pe ziua respectivă. Prima masă trebuie luată după cel mult 30 de minute după trezit.
Orele potrivite pentru prânz și cină
Masa de prânz ar fi bine să fie servită între 12:30 şi 14. (cel mai bun timp pentru mâncarea prânzului este exact la patru ore după micul dejun.) Cina nu trebuie mâncată mai târziu de ora 18:30. Da, deși pare un clișeu când cineva spune că nu mai mănâncă după ora 18:00, specialiștii spun că este un obicei sănătos și este chiar recomandat să mâncăm la această oră.
Citește și Ce se întâmplă dacă bei cafea pe stomacul gol. Cu ce probleme de sănătate te poți confrunta