Locul din România unde au fost înființate două clase pentru adulţii care au abandonat şcoala. Au primit o nouă șansă la studii
Există un loc din România unde au fost înființate două clase pentru adulţii care au abandonat şcoala. Aceștia au primit o nouă șansă la studii. Iată despre ce zonă din țara noastră este vorba!
- Locul din țara noastră unde au fost înființate două clase pentru adulţii care au abandonat şcoala
- Aceștia au avut o nouă șansă să continue studiile
Potrivit observatornews.ro, există un loc în țara noastră unde au fost înființate două clase pentru adulţii care au abandonat şcoala. Iată despre ce comună din România este vorba!
Locul din țara noastră unde au fost înființate două clase pentru adulţii care au abandonat şcoala
Numeroși elevi din România renunță la școală. Este o realitate aspră cu care ne confruntăm zilnic. Cu toate acestea, există o rază de speranță pentru cei dornici să-și construiască un viitor. Într-o comună din Buzău, rata abandonului școlar a înregistrat o scădere semnificativă de 75%.
Aceasta s-a întâmplat datorită inițiativei primăriei, care a pus la dispoziție, în special pentru copiii cu situații financiare precare, facilități precum mese calde, transport gratuit, rechizite și condiții de studiu similare celor din marile orașe.
Într-un univers în care ai posibilitatea de a alege orice, optează pentru fapte bune. Aceasta este prima învățătură pe care o captezi când devii parte a comunității școlare din Viperești. A doua lecție este dedicată angajamentului în educația copiilor. La conducerea echipei de indivizi cu inimi mari, care oferă o mână de ajutor celor lipsiți de posibilități, se află primarul localității.
„Prin aceste proiecte cu masă caldă şi cu dotarea cu mobilier şcolar şi cu microbuzele cu transportul, eu spun că nu ar avea de ca elevii să nu fie stimulaţi şi să nu înveţe”, a transmis Romi Dedu, primarul comunei Vipereşti.
Și nu este singurul care și-a dedicat timpul educației acestora. Alături de el sunt și profesori. Printre aceștia se numără și Magda Oancea, directorul școlii, care a inițiat programul „A doua șansă”. Acest program vine în sprijinul adulților care au abandonat școala, oferindu-le posibilitatea de a-și relua studiile.
„Am mers din casă în casă şi am întrebat oameniii dacă vor să-şi continue studiile, fiind nevoie de aceste studii, deoarece ei sunt plecaţi în mare parte afară, iar ei au realizat că fără această diplomă de opt clase, nu pot face nimic. Aşa am creat două clase de nivel primar cu 16 cursanţi maximum şi una de nivel secundar, cu 16 cursanţi”, a spus Magda Oancea.
În instituțiile de învățământ din comuna Viperești sunt înscriși 450 de elevi, iar în ultimul an, rata abandonului școlar a înregistrat o reducere de 75%.
Anamaria a terminat clasa a opta
Anamaria este una dintre tinerele privilegiate. Ea a avut ocazia să participe la acest program. La vârsta de 31 de ani și având patru copii, femeia a reușit recent să finalizeze studiile gimnaziale, terminând clasa a opta.
„Asta nu e o ruşine şi este o facilitate. E cel mai bine când mergi la şcoală. Având şansa şi oportunitatea doamnei directoare. Cu mare drag am acceptat”, a spus femeia.