Locul din România unde circulă prima locomotivă hibrid construită în țară! Este capabilă să tracteze trenuri lungi de 600 de metri / FOTO
Într-un oraș din România circulă prima locomotivă hibrid. Potrivit informațiilor, aceasta a fost construită 100% în țara noastră și este capabilă să tracteze trenuri lungi de 600 de metri.
- Unde circulă prima locomotivă românească hibrid, construită 100% în România
- Poate tracta trenuri lungi de 600 de metri
La începutul acestei săptămâni, luni, Consiliul Județean Arad a anunțat că prima locomotivă românească hibrid, construită 100% în România, funcționează în orașul din vestul țării.
Locul din România unde circulă prima locomotivă hibrid construită în țară
Recent, terminalul de la Curtici, aproape de granița cu Ungaria, la 17 kilometri de reședința de județ Arad, s-a extins cu o parcare pentru camioane de mare tonaj.
Pentru a răspunde standardelor europene de reducere a poluării, operatorul Trade Trans a achiziționat și o locomotivă hibrid, electrică. Potrivit informațiilor, această locomotivă are un consum redus și aduce economii importante atunci în ceea ce privește creșterea prețurilor la combustibilii fosili.
Locomotiva care funcționează la Curtici este 100% construită în România, prin colaborarea a două firme, una din Constanța și cealaltă din Craiova. Poate tracta trenurile din terminalul intermodal în stația Curtici, cât și în zona de frontieră, fiind capabilă să tracteze trenuri lungi de 600 de metri, care au o masă de 2000 de tone.
Locul din România unde îți poți cumpăra o casă cu un salariu
În timp ce în marile orașe și nu numai, prețurile imobilelor au crescut enorm în ultima perioadă, în România există un sat unde îți poți cumpăra o casă cu un salariu. Acolo, peisajele sunt de vis, iar locuitorii spun că un imobil costă 22-25 de milioane de lei vechi.
În satul Gherdeal, din județul Sibiu, casele au prețuri necrezut de mici. Potrivit antena3.ro, pe aceeași stradă stau mai puțin de 10 persoane. Ca și alte locuri din țară, și satul Gherdeal a rămas fără locuitori și, astfel, prețurile caselor au devenit extrem de accesibile.
"Cam 22-25 de milioane de lei vechi e o casă la noi”, spun locuitorii.