Locul din România unde îți iei o casă-comoară gratis, deși valorează sute de mii! "Sunt oameni care le dau și pe nimic!"
În această perioadă critică în ceea ce privește achizițiile costisitoare, din cauza creșterii prețurilor chiar și la materialele de construcție, românii dintr-o zonă a țării vin cu vești bune pentru cei care plănuiesc să se mute la casele lor. Aceștia vin cu oferte de nerefuzat, astfel că românii își pot achiziționa locuințe la prețuri extrem de mici.
- Locul din România unde oamenii își pot cumpăra case la prețuri extrem de mici
- Cât costă o astfel de locuință și unde sunt situate
Fie că vrei să îți achiziționezi o casă de vacanță sau una în care să locuiești alături de familia ta, românii dintr-o zonă extrem de apreciată a țării, vin cu oferte greu de refuzat. Aceștia le oferă doritorilor oferte greu de refuzat și oportunitatea de a-și cumpăra propria locuință, la un preț extrem de mic. Locuințele sunt numite case-comoară și le poți cumpăra aproape gratis.
Locul din România unde oamenii își pot cumpăra ”case comoară” la prețuri extrem de mici
Cu toții știm că România are zone extrem de frumoase, de care nu mulți știu, însă. În dorința de a avea propria casă, un român și-a împlinit visul în Maramureș. Acesta a găsit acolo casa pe care și-o dorea, însă a mutat-o în Cluj. Pentru că care un proces extrem de dificil, acesta și-a împărtășit experiența și metoda la care a apelat, printr-o postare pe Facebook, pentru a-i inspira și pe alții.
Românul și-a povestit una dintre cele mai speciale experiențe pe Facebook, unde le-a povestit internauților că a mutat casa din Maramureș în Cluj și a reconstruit-o, astfel încât să aibă parte de confortul de care are nevoie.
”Vreo doi ani până la aceste poze, doar ne-am documentat despre ce înseamnă să muți o casă de lemn, să o reconstruiești păstrându-i frumusețea dată de mâna omului și în același timp să o aduci la nivelul de confort pe care viața actuală îl cere. Am făcut câțiva pași, mai avem încă mulți, postez aici poate să inspir pe alții și în același timp sa primesc din partea voastră idei și soluții, mai ales în ce privește interiorul. Am găsit casa pe care o visam în Maramureșul istoric, în Bârsana. Stejar cioplit. Tot în Maramureș am găsit și oamenii potriviți cu care lucrez în toate etapele. Releveu, expertiza pe rezistență, desfăcut, transport în județul Cluj, construcție”, a povestit bărbatul.
Mai mult decât atât, fiind aflați în mijlocul procesului de reabilitare și amenanjare a casei, bărbatul le-a cerut părerea oamenilor de pe Facebook, dar și soluții și idei pentru terminarea amenanjării locuinței.
”Pe repede înainte, vara a însemnat proiect de arhitectură, avize, autorizație de construire. Fundația am turnat-o mecanizat, dar partea de elevație a presupus refolosirea pietrei cioplite dintr-o altă casă veche. A fost mai scump transportul decât piatra, dar vedeți din poze că a meritat efortul. Suntem în faza de zidărie, urmează placa și apoi, dacă suntem sănătoși, luna viitoare vom ridica și casa. Dranița (șindrilă) după planul nostru, o vom bate în noiembrie-decembrie, urmând ca interioarele sa le facem anul viitor. Voi ce soluții de izolație interioară aveți sau cunoașteți? Am în cap câteva variante, dar aș vrea să aflu experiențe personale, nu idei sau păreri, de la cei care au case de lemn izolate doar pe interior. Mulțumesc și vă țin la curent cu etapele planului pe cei care vă gândiți să o luați pe acest drum", le-a spus românul internauților de pe Facebook.
Cât costă o locuință în Maramureș
Citind postarea românului, oamenii au fost curioși de prețul de achiziție al unei astfel de case. Deoarece bărbatul nu a precizat prețul în postare, așadar, alți internauți au menționat cât costă o astfel de investiție, iar costurile sunt mult sub prețul pieței.
”Prețul caselor pornește de la 1000 euro, sunt oameni care le dau și gratis ca să "scape" de ele. Evident că prețul diferă în funcție de mărimea și detaliile casei. Nu înțeleg oamenii care nu vor să dea mai multe detalii și altora, sunt oameni care cred că așa ceva costă o avere și visul rămâne doar la stadiul de vis, însă nu e deloc așa. Așa credeam și eu până acum ceva vreme. Consider că ar trebui să ne încurajăm și să promovăm meșterii care duc tradițiile mai departe. Dacă va doriți cu adevărat, acel vis devine realitate. Da, relocarea costă minim 5000 euro (depinde de meșter, de mărimea casei, plus transport) Intrați pe grupul Ambulanța căsuțelor bucovinene și cu siguranță veți găsi o minune de casă dacă chiar vă doriți, consider că aceste bijuterii chiar merită toți banii. În ceva vreme nu vor mai fi și atunci fericiți vor fi cei care au avut curajul și visul să aibă asemenea case. În curând o vom reloca și pe a noastră cu ajutorul lui Dumnezeu și a meșterilor iscusiț”, a comentat o persoană.